Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα "Ειδομένη" στα Διαβατά (βίντεο)



Για τρίτη ημέρα παραμένουν στα Διαβατά οι περίπου 700 πρόσφυγες από σχεδόν όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δομή φιλοξενίας με στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη, περπατώντας ώστε να περάσουν τα σύνορα.  

Μετά τη λήξη των χθεσινών επεισοδίων με τις αστυνομικές αρχές, οι πρόσφυγες «έστησαν» καταυλισμό, όπου άναψαν φωτιές με κλαδιά, γυψοσανίδες, χαρτόνια και απορρίματα που συγκεντρώνουν από τα γύρω χωράφια και τις παρακείμενες αποθήκες. 

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πρόσφυγες επιχείρησαν να προφυλαχτούν από το κρύο ή το ενδεχόμενο βροχής, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός γύρω από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. 

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά κοντά στον καταυλισμό, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε όταν πρόσφυγες έκαψαν λάστιχα και πλαστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ώστε να προχωρήσουν με κατεύθυνση προς την Ειδομένη και την αστυνομία με απαντά με δακρυγόνακαι χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.

Οι πρόσφυγες κινητοποιήθηκαν από αναφορές στο Facebook, σύμφωνα με τις οποίες θα άνοιγαν τα σύνορα στην Ειδομένη.

Νωρίτερα, πρόσφυγες είχαν «κλείσει» τις σιδηροδρομικές γραμμές στον Σταθμό Λαρίσης Πάντως με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΑΙ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥ. ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ.
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ¨¨ΝΕΑ ΣΥΡΙΑ¨¨ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.