Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Η μπάντα» του Γιαννιτσιώτη δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη στο Λαγκαδά (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η ΜΠΑΝΤΑ», στην αίθουσα Αγία Κυράννα της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, παρουσία του δημιουργού, κ. Νίκου Ασλανίδη. 
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, με αφηγήσεις προσώπων και αναπαραστάσεις που αφορούν στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ο κ. Ασλανίδης, παρουσίασε το βιβλίο του «Μάρτυρες 100 χρόνια μετά», που περιέχει συνεντεύξεις από επιζήσαντες της Γενοκτονίας και συνάμα περιγράφει την τραγικότητα του ποντιακού Ελληνισμού. 
Τόσο το ντοκιμαντέρ, όσο και το βιβλίο ξύπνησαν αναμνήσεις σε πολλούς, δίδαξαν την ιστορία στους νεότερους του Δήμου μας και ενίσχυσαν τα δεσμά με τις ιδιαίτερες πατρίδες των ποντίων. Ο κ. Ασλανίδης, στον λόγο του αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις της λήθης, τονίζοντας πως το μόνο που δεν αξίζει σε όσους σφαγιάστηκαν απ’ τους Νεότουρκους στον Πόντο, είναι να τους ξεχνούμε! 
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Καραγιάννης Γιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Vasilis Anatolitis, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Λαγκαδά Αστέριος Γ. Κομμάτας, ο πρόεδρος ΔΣ Λαγκαδά Nikolaos Koutlianos οι υποψήφιες δήμαρχοι Niki Andreadou και Markella Tavridou, ο πρόεδρος ΤΚ Λαγκαδά ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΒΑΛΙΟΣ, ο πρόεδρος ΤΚ Χρυσαυγής Mixalis Skordas ο εκπρόσωπος της ΠΟΠΣ Giannis Karagiannidis, η πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Χρυσανθοπούλου Πελαγία και ο Διευθυντής του γραφείου πολιτισμού της Ι.Μ. Λαγκαδά Trifon Tsompanis. 
aslan
f/b Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λαγκαδά

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.