Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη της Θ. Τζάκρη στον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (φωτο)


Επίσκεψη της Θεοδώρας Τζάκρη στον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Συζήτησαν την πρόταση της για τη δημιουργία προγράμματος διετούς φοίτησης Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Επισκέψεις στα γεύματα Αγάπης της Μητρόπολης στην Έδεσσα, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, στο Ορφανοτροφείο  Γιαννιτσών, στο ΚΑΠΗ, στο ΚΗΦΗ και στο Γηροκομείο Έδεσσας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε την Μεγάλη Πέμπτη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  κ. Ιωήλ για τις καθιερωμένες ευχές του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κ. Τζάκρη συζήτησε με τον κ. Ιωήλ για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος 4ετούς φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας στην Έδεσσα με νόμο που ψηφίστηκε την Μεγάλη Τρίτη  στην Βουλή των Ελλήνων, για το οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες  αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υποδομών του κτιρίου που μέχρι  πρότινος φιλοξενούσε  το τμήμα  "Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών" στην Έδεσσα, καθώς και για τη δημιουργία προγράμματος σπουδών και τη στελέχωση του τμήματος με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό ώστε να αρχίσει τη λειτουργία του την αμέσως επόμενη χρονιά (2020-2021), δεδομένου ότι πρόκειται για εξ' ολοκλήρου νέο τμήμα που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα η κ. Τζάκρη συζήτησε με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας την πρότασή της να λειτουργήσει στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Πρόγραμμα Διετούς Φοίτησης στο αντικείμενο της Βυζαντινής και της Παραδοσιακής Μουσικής, στην οποία υπάρχει μεγάλη παράδοση, καθώς και καθηγητές Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής που μπορούν να διδάξουν σε αυτό, ως ένα κέντρο βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Η κ. Τζάκρη θεωρεί την πρόταση αυτή πολύ σημαντική και δεσμεύτηκε να τη μεταφέρει αυτούσια στην Πενταμελή Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η οποία εντός του Ιουνίου θα αξιολογήσει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και θα επιλέξει τα προγράμματα διετούς φοίτησης  που θα λειτουργήσουν σε κάθε νομό στο πλαίσιο αυτού. 

Η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε την Μεγάλη Πέμπτη τα Γεύματα Αγάπης που προσφέρονται από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Έδεσσα με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Μάξιμο Χατζή, στα οποία προσέφερε τρόφιμα και αντάλλαξε ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με τις εθελόντριες που καθημερινά ετοιμάζουν γεύματα αγάπης σε 60 πολίτες της Έδεσσας και της γύρω περιοχής.

Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε τα Γεύματα Αγάπης "ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ" που προσφέρονται καθημερινά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών πατέρα Ιωάννη Σπυρίδη, προσέφερε τρόφιμα και αντάλλαξε ευχές με τις εθελόντριες που παρασκευάζουν και διανέμουν καθημερινά γεύματα αγάπης σε 100 συμπολίτες μας. 

Η βουλευτής επισκέφτηκε και τα Γεύματα Αγάπης που προσφέρονται στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας υπό την επίβλεψη του Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιου Κορέστη, προσέφερε επίσης τρόφιμα και συνομίλησε με τις εθελόντριες που εργάζονται εθελοντικά σε αυτά και προσφέρουν καθημερινά γεύματα σε περίπου 50 πολίτες του Δήμου Σκύδρας. 

Η κ. Τζάκρη την Μεγάλη Τετάρτη είχε επισκεφτεί ακόμη το ΚΑΠΗ του Δήμου Έδεσσας, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου και το Γηροκομείο της Έδεσσας, όπου αντάλλαξε ευχές με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και  με τους εργαζόμενους στις δομές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. 

Τέλος, η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Ορφανοτροφείο "Παναγία Οδηγήτρια"  που λειτουργεί υπό την σκέπη της Μητρόπολης Γιαννιτσών και την επίβλεψη του Πρωτοπρ. και υπεύθυνου Τύπου της Μητρόπολης πατέρα Ελευθέριου Χαραλαμπίδη, προσέφερε τρόφιμα και αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κοινωνική αυτή δομή, καθώς και την πρεσβυτέρα Παρθένα Χαραλαμπίδου. 








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Άγιοι Πατέρες τα μνημόνια, η πρεσπες, η ψήφος εναντίον της εκλησσιας με την αναθεώρηση του Συντάγματος,οι ιερεις μας που θα γίνουν ιδιωτική υπάλληλοι! Τι κανουν τα τριάκοντα αργύρια μερα που ειναι σήμερα! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.