Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός στον αξονικό και το τεχνητό νεφρό στο Νοσοκομείο Έδεσσας (φωτο)



Ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Έδεσσας και διαπίστωσε την ουσιαστική αναβάθμιση του σε νέες υποδομές προϋπολογισμού 2.000.000,00 € με έμφαση στον αξονικό τομογράφο, την νέα μονάδα τεχνητού νεφρού και την χρηματοδότηση της αναβάθμισης και επέκτασης των επειγόντων (ΤΕΠ). 

Θα εξεταστεί και για το Νοσοκομείο Πέλλας η επαναφορά της διοικητικής αυτοτέλειας των δύο Νοσοκομείων καθόσον η συνένωση τους είχε γίνει την μνημονιακή περίοδο από προηγούμενη κυβέρνηση με στόχο την μείωση του συνολικού προϋπολογισμού τους.
Τον Υπουργό συνόδευε ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κύρκος. Ο Υπουργός ενημερώθηκε από την Διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις  που υπάρχουν ( κυρίως σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) και προανήγγειλε 10.000 θέσεις εργασίας στην υγεία σε ορίζοντα 4ετίας με 2500 νέες προσλήψεις το 2019 ( 1000 ιατροί και 1500 λοιπό προσωπικό).   


Ανέφερε ότι όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία έχει αναβαθμιστεί με σχέδιο και με πολύ δουλειά και ότι πλέον το σύνολο του πληθυσμού ( συμπεριλαμβανομένων των 2.500.000 ανασφάλιστων) απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος που η κυβέρνηση κατόρθωσε να σωθεί και τώρα βρίσκεται στην φάση της ποιοτικής του βελτίωσης. 

Αναγνώρισε πολλά προβλήματα του δημόσιου συστήματος αλλά ανέφερε ότι όλοι, πλέον,  αναγνωρίζουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται που έχει φέρει απτά αποτελέσματα.
Ακόμη ανέφερε ότι στα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία εξετάζεται η αναγκαιότητα της συνέχισης κοινής διοικητικής τους λειτουργίας. Θα μελετηθεί και για το Νοσοκομείο Πέλλας η διοικητική αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων.

Ο Γιάννης Σηφάκης , στην παρέμβαση του, ανέφερε ότι με μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης, των ιατρών και των εργαζομένων τα Νοσοκομεία μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους και να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική τους υποδομή. Ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Έδεσσας έγινε, όπως είπε, ένα «νέο» Νοσοκομείο. Για πρώτη φορά έχει πλέον αξονικό τομογράφο, η μονάδα τεχνητού νεφρού μετεγκαταστάθηκε στο ισόγειο και αναβαθμίστηκε ριζικά και με νέα μηχανήματα, χρηματοδοτήθηκε η αναβάθμιση και επέκταση των ΤΕΠ, χρηματοδοτήθηκαν σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα ( πύργος λαπαροσκόπησης, κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής με υπέρηχο, ψηφιακός μαστογράφος, όργανο μέτρησης οστικής πυκνότητας, κ.α.). Συνολικά από το 2015 το Νοσοκομείο χρηματοδοτήθηκε πάνω από 2.000.000,00 € για νέο εξοπλισμό και εργασίες τοποθέτησης του. 
Ακόμη έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση κατασκευής και η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου με  προϋπολογισμό 2.000.000,00 € που θα αναβαθμίσει ριζικά τις κτιριακές και Η/Μ εγκαταστάσεις του.

Ζήτησε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων ( αναισθησιολόγος, ακτινολόγος, οφθαλμίατρος κλπ) καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Όσον αφορά το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ο αξονικός τομογράφος θα τοποθετηθεί εντός του επόμενου μήνα, εξασφαλίστηκε νέος κλίβανος και έχει υποβληθεί το αίτημα για την ενεργειακή του αναβάθμιση με προϋπολογισμό 2.000.000, 00 €.
Το Νοσοκομείο έχει υποβάλει αιτήματα για χρηματοδότηση κάποιων νέων μηχανημάτων από το ΠΔΕ του Υπουργείου.

Ο βουλευτής εκφράζει την ικανοποίηση και την δικαίωση του για τις  εξελίξεις αυτές με δεδομένη την καθημερινή προσπάθεια του για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Πέλλα η οποία θα συνεχιστεί αμείωτη.  Ιδιαίτερα η εξασφάλιση δύο αξονικών τομογράφων στα Νοσοκομεία της Πέλλας ( χωρίς να χαθεί η μία χρηματοδότηση) και η κατασκευή της νέας μονάδας του τεχνητού νεφρού (την ιδιαίτερη προσφορά του βουλευτή ανέδειξε και ο ΥΠΕάρχης Γιώργος Κύρκος στον Υπουργό) θα τα θεωρεί πάντα ορόσημα στην βουλευτική του διαδρομή. 







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΠΑΛΙ ΧΑΛΑΖΙΑ ΜΕΤΑ ΒΡΟΧΕΣ Κ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ Τ ΕΛΓΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.