Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βράβευση του ΔΙΕΚ Έδεσσας από την Δήμο Έδεσσας


Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, ο Δήμος Έδεσσας, σε μια όμορφη και σεμνή τελετή, βράβευσε το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας για την πολυετή προσφορά του στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων της περιοχής και τη συνεχή αρωγή του στις κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Έδεσσας.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού, στην έναρξη της τελετής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Πασχάλης Αλέξανδρος, επισήμανε το "brand" ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ που αποτελεί για την περιοχή μας η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή. Αφού ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξη του ΙΕΚ σε πλειάδα εκδηλώσεων του Δήμου, στάθηκε στις ευκαιρίες κατάρτισης που προσφέρει στους νέους, στην άριστη εκπαίδευση που τους παρέχει, και τον διάπλατο δρόμο που τους ανοίγει προς την αγορά εργασίας.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Έδεσσας κ. Χρήστου Χριστόδουλος, στο λόγο του, περιέγραψε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να βγει το ΙΕΚ από το "τέλμα" και την "ανυπαρξία" των προηγούμενων χρόνων, όπου μετά από δύο δεκαετίες ύπαρξης στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής ελάχιστοι γνώριζαν ακόμη και την ύπαρξή του. Σήμερα, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την τεράστια δυναμική του, καθώς αποτελεί τη μόνη σοβαρή και διαρκή μονάδα εκπαίδευσης ενηλίκων στην περιοχή της Έδεσσας. Στην ανάπτυξη του συντέλεσε η λειτουργία καινοτόμων ειδικοτήτων όπως του "ΔΙΑΣΩΣΤΗ", του "ΒΟΗΘΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ", των "ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ", των "ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ" και πολλών άλλων (15 συνολικά) που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς προσφέρουν πραγματικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριος ευχαρίστησε στην ομιλία του το ΔΙΕΚ Έδεσσας για την εξωστρέφεια του, τη ζωντάνια που προσφέρει στην πόλη με τα εκατοντάδες άτομα που κινούνται γύρω από αυτό, πολλά μάλιστα εκ των οποίων έρχονται από άλλες πόλεις. Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υψηλή κατάρτιση που προσφέρει, γεγονός που αποτυπώνεται άμεσα στην αγορά εργασίας, εν αντιθέσει με πολλά ΑΕΙ-ΤΕΙ που το μόνο που δημιουργούν είναι στρατιές μορφωμένων ανέργων. Τέλος υποσχέθηκε συνεχή στήριξη στο ΙΕΚ από τον Δήμο Έδεσσας ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

Τις ομιλίες ολοκλήρωσε ο εκπαιδευτής κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρος των τμημάτων "Αρχιμαγείρων-Chef", που αποτελούν και την βιτρίνα του ΙΕΚ, καθώς οι επιτυχίες και η λάμψη των βραβείων που έχουν φέρει, τους έχουν κάνει γνωστούς σε όλο το πανελλήνιο. Ο κ. Κουρατζόγλου τόνισε τις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε οι σπουδαστές μαγειρικής να φτάσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο ενώ αναφέρθηκε και στη σύνδεση που προσπαθεί να επιτύχει με τις γαστρομαγειρικές συνήθειες της περιοχής μας. Σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της τελετής ο κ. Κουρατζόγλου χάρισε στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο από μια ποδιά μαγειρικής με το λογότυπο του ΙΕΚ, οι οποίοι δεν δίστασαν να τις φορέσουν καταχειροκροτούμενοι από το ακροατήριο.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε βράβευση των σπουδαστών μαγειρικής και του εκπαιδευτή τους κ. Κουρατζόγλου Θ. για τη συμμετοχή και τα μετάλλια που κατέκτησαν στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη 1 με 4 Μαρτίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο Δήμαρχος βράβευσε τον Διευθυντή κ. Χρήστου Χρ. αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει για την αναγέννηση του ΙΕΚ Έδεσσας και τη καθιέρωση του ως ένα δυνατό brand στους εκπαιδευτικούς χώρους της περιοχής. 
vriek

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.