Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Υπεγράφη η διμερής συμφωνία για τη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού στην Πέλλα



Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι υπεγράφη σήμερα 2 Απριλίου 2019 από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλα Ντιμιτρόφ η διμερής συμφωνία για τη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού στην Πέλλα βορείως των Προμάχων, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην πόλη των Σκοπίων.

Σύμφωνα δε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η διμερής συμφωνία θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, πριν από το Πάσχα.
Η διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού βορείως των Προμάχων θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της οικονομίας της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα καταστήσει ευκολότερη τη διακίνηση  επισκεπτών στους σημαντικούς αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της Πέλλας και θα ενισχύσει τις εξαγωγές των προϊόντων της Πέλλας μέσω αυτής στις χώρες της Βαλκανικής και σε άλλες χώρες της Βόρειας και της Κεντρικής  Ευρώπης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με προηγούμενες ανακοινώσεις της κ. Τζάκρη, ολοκληρώθηκε ήδη από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η προκαταρτική μελέτη για την οριστικοποίηση της όδευσης της οδού της νέας συνοριακής διάβασης βορείως των Προμάχων, ενώ έχουν ήδη διατεθεί 4.000.000 € (πλέον ΦΠΑ) για την εκπόνηση του συνόλου των μελετών και 40.000.000 € περίπου (πλέον ΦΠΑ) για την κατασκευή του έργου από τα αποθεματικά της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (τα οποία ανέρχονται σε 140 εκατ. ευρώ).

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», μετά την τελική έγκριση της διμερούς συμφωνίας από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, θα προβεί άμεσα στη δημοπράτηση του συνόλου των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού. Για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου απαιτείται χρονική διάρκεια 1,5 ετών περίπου, ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά και δεδομένης της εξασφάλισης των κονδυλίων θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο νομό Πέλλας, μαζί με τη βουλευτή Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη, η οποία μετείχε στο forum των επιχειρηματιών, όπως η «Δομική Παυλίδης ΑΕ», η «Βουλγαράκης Γ. ΙΚΕ», η «Σφαγεία Αλμωπίας ΑΕ», η «Νεφέλη Fruit ΑΕ», η «Rossana ΕΠΕ» κ.α.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.