Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης διέσχισε συμβολικά τον δρόμο Καβάνταρτσι-Πούλιεβο-Πρόμαχοι-Αριδαία ( εγκριθείσα συνοριακή πύλη)



Ο Γιάννης Σηφάκης διέσχισε συμβολικά τον δρόμο  Καβάνταρτσι – Πούλιεβο ( εγκριθείσα συνοριακή πύλη)  – Πρόμαχοι – Αριδαία  μετά από ευρεία σύσκεψη στο Καβάνταρτσι με Δήμαρχο και τοπικούς βουλευτές 
Η εγκριθείσα συνοριακή σύνδεση είναι το σημαντικότερο στρατηγικά αναπτυξιακό έργο της Πέλλας που θα συνδέει την Εγνατία Οδό με τον άξονα 10 προς την Ευρώπη ( Θεσσαλονίκη- Σκόπια – Βελιγράδι).
Ο Γιάννης Σηφάκης δήλωσε στα ΜΜΕ μετά την σύσκεψη : «Η συνοριακή πύλη Πούλιεβο ( Πρόμαχοι – Πούλιεβο- Καβάνταρτσι) που υπογράφηκε παρουσία των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ φέρνει υποχρεωτικά και σύνδεση της Αλμωπίας και της Πέλλας με την Εγνατία Οδό και αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Πέλλας γιατί θα συνδέει στρατηγικά την Εγνατία Οδό διαγώνια με τον άξονα 10 προς την Ευρώπη με προφανέστατα ουσιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία της Πέλλας και της περιοχής του Καβάνταρτσι αλλά και συνολικά της οικονομίας των δύο χωρών. 
Με το έργο αυτό η Αλμωπία και ολόκληρη η Πέλλα θα παύσουν να είναι πια άκρο (το ίδιο και η επαρχία του Καβάνταρτσι από την πίσω πλευρά των συνόρων) και γίνονται γέφυρα φιλίας και συνανάπτυξης μέσω της στρατηγικής σύνδεσης δύο κύριων αξόνων ( Εγνατία Οδό με άξονα 10 προς την Ευρώπη).  
Ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, πλήθος επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, πολιτιστικές ανταλλαγές όλοι θα ωφεληθούν από αυτή την σύνδεση με δεδομένο ότι κάποιος θα γλυτώνει 100 km σε σχέση με την μετάβαση του από τις υφιστάμενες συνοριακές εξόδους για να φθάσει στον κεντρικό άξονα ( άξονας 10 ή Εγνατία Οδός αντίστοιχα). 
Για το Ελληνικό τμήμα των 27 km έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση και της μελέτης ( 4 εκατ. €) και της κατασκευής ( 40 εκατ. €) από τα αδιάθετα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Η μελέτη ξεκινά και έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί.  Αντικείμενο της σύσκεψης που διοργανώσαμε από κοινού με τον Δήμαρχο του Καβάνταρτσι και τοπικούς βουλευτές ήταν η από κοινού προσπάθεια για την ένταξη αρχικά της μελέτης και αργότερα της κατασκευής του συνόλου του έργου σε διασυνοριακά ή άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο να γίνονται παράλληλα οι εργασίες για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό εντός τριετίας ( ενάμιση έτος η μελέτη και ενάμιση η κατασκευή).
Είμαι ευτυχής που επί των ημερών που είμαι βουλευτής Πέλλας κάνουμε πράξη όνειρο 25 ετών της Αλμωπίας και της Πέλλας και ακόμη γιατί είμαι σήμερα και ο πρώτος που οδήγησα από το Καβάνταρτσι προς την Αριδαία από το βουνό μέσω της συνοριακής πύλης Πούλιεβο συνοδεία ( μέχρι τα σύνορα) του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Καβάνταρτσι Ρίστο Σακαλίεβ, του επικεφαλής της συνοριοφυλακής της περιοχής από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας και του Υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου και μέλους της Γραμματείας του τμήματος Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Κυριακού που έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το θέμα αυτό. 
Το έργο αυτό το είχε οραματιστεί πριν πολλά χρόνια ο Νομάρχης Γ. Τάνος, ο τέως πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αριδαίας Κώστας Τοξίδης το είχε αναδείξει ως το σημαντικότερο έργο της περιοχής και ο Τ. Υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης είχε επιδιώξει την επίλυση των προβλημάτων για την έγκριση του χωρίς όμως αποτέλεσμα με δεδομένη την κακή σχέση των δύο χωρών την εποχή αυτή. Τώρα , μετά την συμφωνία των Πρεσπών, έφθασε ή ώρα της έγκρισης και υλοποίησης του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.
Η σημερινή κατάσταση του δρόμου ( 27 km Πρόμαχοι – Πούλιεβο εκ των οποίων τα 4 km είναι ασφαλτοστρωμένα και 53 km Πούλιεβο – Καβάνταρτσι εκ των οποίων τα 45 km είναι ασφαλτοστρωμένα) εγγυάται ότι με την εξασφάλιση χρηματοδότησης και από τους γείτονες για μελέτη και κατασκευή το σύνολο του δρόμου μπορεί πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί ( μαζί με τον συνοριακό σταθμό)». 
Ο Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε το Καβαντάρτσι προκειμένου να συμμετέχει σε συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές Πάντσο Μίνοβ και Βέσνα Πέμοβα και το δήμαρχο Μίτκο Γιάντσεβ για να εξασφαλισθεί η ολοκληρωμένη προοπτική του έργου που ουσιαστικά θα συνδέει τον διάδρομο 10 (Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι) στο ύψος του Νεγκότινο, με την Εγνατία Οδό μέσω της Πέλλας και της Ημαθίας (Πρόμαχοι, Αριδαία, Έδεσσα ή Σκύδρα, Νάουσα, Βέροια). Η εξωστρέφεια είναι εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη και ο καθένας πρέπει να συμβάλλει θετικά σε αυτό όπως τονίσθηκε σε συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την συνάντηση. Αμέσως μετά, το συνοριακό σημείο επισκέφθηκε ομάδα μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβαντάρτσι Ριστο Σακαλιεβ, τον Δντη του Οικονομικού Τμήματος Τοντόρ Εφρέμοβ καθώς και τον Ευάγγελο Κυριακού, Οικονομολόγο-Ειδικό Τουρισμού, Υπεύθυνο Τουρισμού του Δ.Έδεσσας  και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στο Ν.Πέλλας που επίσης συμμετείχαν στην συνάντηση. Ο Γιάννης Σηφάκης και ο Βαγγέλης Κυριακού συνέχισαν κατεβαίνοντας στους Προμάχους. 
Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πέρα από το πολύ φιλικό κλίμα, η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την άρση της απομόνωσης των δύο περιοχών και η διασύνδεση τους με τα ευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών έτσι ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να γίνει πράξη βελτιώνοντας το εισόδημα και την απασχόληση και από τις δυο πλευρές των συνόρων.  Τα βήματα που απαιτούνται από εδώ και πέρα είναι πολύ συγκεκριμένα ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις μιας και έχει εξασφαλισθεί και η πολιτική βούληση αλλά και η βασική χρηματοδότηση για την έναρξη αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τις δύο περιοχές αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομία στην διασυνοριακή περιοχή που είναι και το ζητούμενο. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας, στήριξης τοπικών δράσεων οικονομίας, ενίσχυσης δράσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή καθώς σε ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

24 comments:

  1. Όσο θα φέρει ανάπτυξη αυτός ο δρόμος αν ποτέ γίνει άλλο τόσο θα ξανά βγείτε βουλευτής κύριε σηφακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερό επιχείρημα ρε φιλε, μπραβο

      Διαγραφή
    2. Γιατί πιστεύεις ότι θα γίνει δρόμος φίλε μου τον έχεις περπατήσει εγώ πολλές φορές μόνο 4χ4 και αυτά το καλοκαίρι

      Διαγραφή
  2. Τα διόδια θα μπουν πριν η μετά τους Προμαχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φέρνει υποχρεωτικά και σύνδεση της Αλμωπίας και της Πέλλας με την Εγνατία Οδό και αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Πέλλας γιατί θα συνδέει στρατηγικά την Εγνατία Οδό διαγώνια με τον άξονα 10 προς την Ευρώπη
    ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΛΑΒΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη27 Απριλίου 2019 στις 1:06 μ.μ.

      Ακριβώς, αυτό εξασφαλίζει η συνοριακή σύνδεση. Όπου υπάρχει συνοριακή σύνδεση είναι υποχρεωτική η σύνδεση με την κύρια οδό, εν προκειμένω με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ που θα μελετήσει και θα κατασκευάσει και το έργο Πρόμαχοι - Πούλιεβο. Είναι το πιο σοβαρό αναπτυξιακό έργο του Νομού με μεγάλες προοπτικές για το σύνολο της περιοχής.

      Διαγραφή
    2. Tο δώρο στο έδωσε η μόνο αυγά;

      Διαγραφή
    3. Για πείτε μας μια προοπτική κύριοι

      Διαγραφή
  4. άντε να χαρούν τα ξαδέλφια μας να φτιάξουν και κάνα καζινο και σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή μας θα πουλάνε πιο εύκολα τα κρασιά τους τα ''μακεδονικά'' στην Ελλάδα
    στους χάρτες θα μείνει ο δρόμος γιατί ειναι απο χαρτί και εσυ σηφακη στο σπιτάκι σου μας κουράσατε με τα ψέματα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο να γίνει ένα έργο που θα φέρει ανάπτυξη στην Πελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΗΓΜΕΝΑ.......................

      Διαγραφή
  6. Θα γεμίσουμε δήναρια μεγάλη κονόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα γίνει δρόμος έξω από τα χωριά? (σωσανδρα προμαχοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτιάξτε πρώτα τον κόμβο Παραλίμνης και χαλκηδονας να μπορούμε να πηγαίνουμε τουλάχιστον θεσσαλονικη με ασφάλεια και αφήστε τις αερολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιο κομβο ρε φιλε και ποια εθνικη οδος εδεσσας θεσσαλονικης και πρασινα αλογα;
      εθνικη οδος εδεσσας - θεσσαλονικης με μια λωρίδα κυκλοφοριας ανα κατευθυνση στην ουσια , με παρατεταμενες ανοιχτες στροφες, βλεπε Πελλα και χωρις κανενα ανισοπεδο κομβο, για ποια εθνικη οδο μιλαμε;

      Διαγραφή
    2. Αυτό έχει δρομολογηθεί, μετά τις απαλλοτριωσεις θα χρηματοδοτηθει η κατασκευή του

      Διαγραφή
  9. Δεν ξέρω τι λέτε όλοι εσείς εγώ το μόνο που είδα με τα μάτια μου το βράδυ της Μ. Παρασκευής ήταν ο Σηφάκης να διασχίζει συμβολικά, κατά την περιφορά Επιταφίου, την πόλη της Έδεσσας για τελευταία φορά ως βουλευτής όπως δείχνουν τα πράγματα θέλοντας να προσφέρει αγάπη μόνο σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς βάδιζε στην πρώτη σειρά δίπλα δίπλα με τον γνωστό στο πανελλήνιο ως ¨¨Αγάπη μόν﨨 Τάσο Ποτσέπη.
    Τελικά Τάσο μήπως κάποιοι θέλουν να πα΄ρουν κάτι από τη δόξα σου.
    Καλή Ανάσταση σε όλους τους Έλληνες Χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυσσαξε δεξιουλη με τον Σηφακη, καλά κάνεις γιατί θα τον βλέπεις πολλα χρόνια ακριβώς πίσω από τον επιτάφιο σαν Βουλευτή δίπλα στον στρατηγό και στον Δημαρχο..

      Διαγραφή
  10. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΨΉΦΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΞΑΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη27 Απριλίου 2019 στις 5:00 μ.μ.

    Η κομματική τύφλα ορισμένων ( λίγων ευτυχώς) δεν τους αφήνει να δουν πέραν από την μύτη τους. Η Πέλλα εγκαταλείφθηκε χωρίς προσβάσεις προς Θεσσαλονίκη, προς Εγνατία οδό, χωρίς προαστιακό μέσω Γιαννιτσών και χωρίς συνοριακή έξοδο. Ένα "τυφλό" σημείο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων για δεκαετίες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ( ακόμη και μέσα στην μεγάλη κρίση) σε όλα τα θέματα άνοιξε ένας δρόμος και προχώρησαν. Η συνοριακή έξοδος προς Βορρά που εγκρίθηκε και εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση της σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που ήδη υπάρχουν ότι όπου υπάρχει συνοριακή έξοδος το σημείο αυτό ενώνεται με κεντρικό δρόμο με την κύρια οδό ( Εγνατία Οδό) ανοίγει σημαντικό αναπτυξιακό ορίζοντα για την Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή. Και αυτό δεν αλλάζει επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπαθούν να τραβήξουν την ιστορία πίσω.. Η σύνδεση των δύο κύριων αξόνων ( της Εγαντίας Οδού με τον άξονα 10 προς Βελιγράδι) είναι το πιο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Πέλλας και ευρύτεα της περιοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μιλάτε για τον κόσμο εκεί στο γραφείο βγάλτε το γράσο από τα μάτια σας και κοιτάξτε την πραγματικότητα η βουλευτής σας τζάκρη δεν ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση άρα αυτή δεν έκανε τίποτα στο κόμμα σας είναι άρα είστε υπεύθυνοι όλοι μαζί και αφού δεν θα είστε καν στη βουλή αφήστε τα μεγάλα παχιά λόγια για ανάπτυξη 4 χρόνια μόνο καταστροφή φέρατε τώρα θυμήθηκατε την ανάπτυξη έλεος μην μας έχετε για τόσο χαζούς πια

      Διαγραφή
  12. Ο γιαννου ολο δε θελει με τους βουλευτες ολο θα φυγει απο εκδηλωσεις που ειναι αυτοι εκει αλλα τελικα μονο λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή για να καταλάβουμε.
    Ο Σηφάκης πήρε τον υπάλληλο του για οδηγό μαζι με τον υποψήφιο σύμβουλο του συριζα για την Έδεσσα, και πήγαν βόλτα στο βουνό.
    Εκεί τους υποδέχθηκε ένας με φόρμες και ένας αστυνομικός τούς.
    Η φράση για τα πανηγύρια είναι μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τι περίμενες εσύ, τιμές αυτοκρατορα;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.