Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Πέλλας - Σε απόγνωση οι αγρότες (βίντεο)



Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα, περίπου στις 7:00 το απόγευμα, περιοχές του Δήμου Πέλλας και συγκεκριμένα στα χωριά: Π. Μυλότοπος, Ν. Μυλότοπος, Αμπελειές, Μελίσσι, Τριφύλλι, Καρυώτισσα, Πενταπλάτανο, Λιπαρό, Αγ. Γεώργιος, Λεπτοκαρυά, Δαμιανό. 
Η χαλαζόπτωση έπληξε και κατέστρεψε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως τα δέντρα που βρίσκονται στην καρποφορία αλλά και αυτά που είναι πρώιμα. 
Απεγνωσμένοι στην κυριολεξία είναι οι παραγωγοί που τις τελευταίες ημέρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται και ζητούν άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πληγεί από χαλαζόπτωση αγροτικές καλλιέργειες του πρώην Δήμου Μενηίδος, της Σκύδρας, του Δήμου Πέλλας αλλά και χωριά του Δήμου Αλμωπίας. 
Το -καθημερινό πια- φαινόμενο έγινε εφιάλτης για τους παραγωγούς του Νομού μας και οι ολοκληρωτικές καταστροφές στη σοδειά και στα δέντρα τους τους έχουν φέρει σε απόγνωση!. Την Δευτέρα 8 Απριλίου, η σφοδρή χαλαζόπτωση χτύπησε ανελέητα τα χωριά Καλή, Άνυδρο, Μάνδαλο, Σανδάλι και Καλλίπολη. Λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο 13 Απριλίου το απόγευμα την ίδια ¨τύχη¨ είχαν τα χωριά Δροσερό, Λάκκα, Πλαγιάρι, με το χαλάζι να φτάνει τα 20 με 30 εκατοστά ενώ, την ίδια μέρα χτυπήθηκαν και τα χωριά της Αλμωπίας Άψαλος, Πολυκάρπη και Μοναστηράκι. Τη δε Κυριακή, η θεομηνία έπληξε τα χωριά Ακράνια, Λιθαριά και, για μια φορά ακόμη μέσα σε πέντε μέρες το Μάνδαλο! 
Σε όλες τις περιοχές, αφανίστηκαν κυριολεκτικά ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια, ιδιαίτερα στις πρώιμες ποικιλίες, μόλις τρεις με τέσσερις εβδομάδες πριν τη συγκομιδή.
Οι πληγέντες καλλιεργητές ζητούν από τους αρμόδιους να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν και στο πραγματικό ύψος της ολοκληρωτικής καταστροφής που έχουν υποστεί.! 












Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.