Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνδικαλιστική παράταξη ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Όλοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις


133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με την νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς.

Στην χώρα μας, η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ δεν έχει καταργήσει κανένα από αυτά. Αντίθετα, έχει συμφωνήσει σε μόνιμο ευρωμνημόνιο, με πλεονάσματα σύνθλιψης της εργατικής τάξης και σωτηρίας του ευρώ και της ΕΕ, με μισθούς πείνας και άγρια περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ελάχιστες συλλογικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί, καθώς παρέμεινε άθικτο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο. Η μείωση των μισθών και η χειροτέρευση των ωορών εργασίας, οδήγησαν σε ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα: φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακά-επενδυτικά κίνητρα, ενώ ξεπουλάει όλο τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.


· Γι’ αυτό, την Πρωτομαγιά θα βρεθούμε όλοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και αφεντικά, ότι το εργατικό κίνημα συνεχίζει την μάχη για να τα πάρουμε όλα πίσω, αλλά και για να μην αφήσουμε την ακροδεξιά να σπείρει μέσα στην προεκλογική περίοδο το ρατσιστικό της δηλητήριο. Η πρωτομαγιά είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτούς που ακολουθούν. Μάχες που έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή για να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια.

· Την Πρωτομαγιά απεργούμε και διαδηλώνουμε άντρες και γυναίκες για να βάλουμε φρένο στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Για να σταματήσουμε την ανισότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, την κατάρρευση των νοσοκομείων, τη διάλυση των γηροκομείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, της Παιδείας, που έχουν σημάνει περισσότερα βάρη στις πλάτες των γυναικών.

· Την Πρωτομαγιά απεργούμε και διαδηλώνουμε για να μην αφήσουμε τα περιθώρια στην ακροδεξιά που καραδοκεί να σηκώσει κεφάλι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Παλεύουμε ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους και πνιγμούς προσφύγων. Παλεύουμε για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν φυλακή ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί. Να μην περάσει η σκανδαλώδης αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που μειώνει τις ποινές για τους ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης.

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Η απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών στα συνδικάτα, η νοθεία και η πρωτοφανής σαπίλα που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ αποκαλύπτουν την εκφυλιστική πορεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όλα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά λογικό επακόλουθο της πλήρους συνθηκολόγησης του υποταγμένου συνδικαλισμού με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Είναι αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού και της «κοινωνικής συμμαχίας» όπου η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ μας καλούσε να απεργήσουμε για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τις φοροελαφρύνσεις των βιομηχάνων. Όμως η κρίση της ΓΣΕΕ δεν πρέπει να γίνει κρίση του εργατικού κινήματος. Απάντηση στην κρίση και στον εκφυλισμό μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες. Για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη του κράτους και των αφεντικών στα συνδικάτα.

· Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!
· Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων.
· Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, με διεθνιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ιμπεριαλισμού-ΕΕ-κυβερνήσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Έδεσσα: Ώρα 11.30 π.μ. πεζόδρομος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.