Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη: Ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ενίσχυση των μη παγετόπληκτων δαμάσκηνων με ενισχύσεις de minimis

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 18-4-2019 συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον οποίο ενημέρωσε για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο στην Πέλλα αναφορικά με την καλλιέργεια του δαμάσκηνου και ζήτησε την ένταξη των μη παγετόπληκτων δαμάσκηνων στις ενισχύσεις de minimis.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη ότι σύμφωνα με το ΟΣΔΕ του 2018 καλλιεργήθηκαν συνολικά στην Πέλλα 12.000 στρέμματα με δαμάσκηνα.

Η παραγωγή δαμάσκηνων φέτος όμως στην Πέλλα είναι εξαιρετικά ελλειμματική. Ο ΕΛΓΑ έχει διαγνώσει ότι η ελλειμματική παραγωγή δαμάσκηνων, εκτός των θυλάκων παγετού που έχουν οριστεί, οφείλεται σε αίτια μη καλυπτόμενα από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ (ακαρπία). Με αυτό το δεδομένο, αποτελεί μονόδρομο πλέον η ενίσχυση των παραγωγών δαμάσκηνου μέσω του προγράμματος ενισχύσεων de minimis για την απώλεια του εισοδήματός τους, διότι διαφορετικά θα παραμείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει σοβαρά την ενίσχυση των δαμασκηνοπαραγωγών μέσω του προγράμματος ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) τον Σεπτέμβριο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιστική περίοδος και θα έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής και συνεπακόλουθα τη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών δαμάσκηνου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…