Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Standard & Poors: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για Ελλάδα


Αμετάβλητη στο "Β+" με θετικό outloook διατήρησε τελικά την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ο οίκος Standard & Poors παρά το γεγονός ότι η αγορά έδειχνε να έχει προεξοφλήσει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δημοσίου της χώρας τουλάχιστον κατά μία μονάδα από αυτόν .

Όπως τονίζει ο οίκος σε έκθεση του, η αξιολόγησή του για την χώρα αντανακλά τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές που εμφανίζει η Ελλάδα, οι οποίες συνοδεύονται από ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις και μια ευνοϊκή διάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Επιπλέον η S&P σημειώνει ότι, η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται κατά μέσο όρο με ετήσιο ρυθμό 2,8% κατά τη περίοδο 2019-2022, καθώς η εγχώρια ζήτηση ενισχύεται και οι εξαγωγικές επιδόσεις βελτιώνονται, ωστόσο η συνεχιζόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη ενδέχεται αν έχει αρνητική επίδραση στις ελληνικές εξαγωγές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Το νέο ανέκδοτο βελτιωμένη οικονομική προοπτική στην Ελλάδα με πο@@δες αυγά δεν βάφουν ο κόσμος υποφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.