Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στους λογαριασμούς των συνταξιούχων η 13η σύνταξη


Πιστώνεται ήδη η 13η σύνταξη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων. Το ποσό της 13ης σύνταξης θα είναι διαθέσιμο στα γκισέ των τραπεζών την Δευτέρα 20 Μαίου. Ωστόσο, όπως παγίως συμβαίνει με τις πληρωμές, η πίστωση ξεκίνησε σήμερα (17/5) το απόγευμα και τα ποσά της 13ης σύνταξης θα είναι σταδιακά διαθέσιμα στα ΑΤΜ στα 2,5 εκατομμύρια των δικαιούχων, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο με τις επίμαχες ρυθμίσεις έλαβε ΦΕΚ το πρωί και οι διαδικασίες μπήκαν αμέσως σε ράγες ώστε να υλοποιηθεί το μέτρο που εξαγγέλθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό και ψηφίστηκε πριν λίγα 24ωρα στην Βουλή. Υπενθυμίζεται πως 13η σύνταξη θα λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ οριστική ή προσωρινή, όπως και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που εισπράττουν σύνταξη ή επίδομα.

Βάσει υπολογισμού είναι η μεικτή κύρια σύνταξη ή το άθροισμα μεικτών κύριων συντάξεων που εισπράττουν οι δικαιούχοι. Έως τα 500 ευρώ όλοι θα λάβουν μια ολόκληρη σύνταξη, από τα 500 έως τα 600 ευρώ θα λάβουν το 70%, από τα 600 έως τα 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% και όσοι εισπράττουν πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% χωρίς πλαφόν. 

Η 13η σύνταξη έχει όλες τις νόμιμες κρατήσεις, δηλαδή εισφορά 6% υπέρ υγείας από το πρώτο ευρώ και φόρο που παρακρατείται στην πηγή ανάλογα με το συνταξιοδοτικό εισόδημα του συνταξιούχου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Καλά ρε μαλακες τα 254 ευρώ που μου επιστρέψατε είναι 13η σύνταξη; Αι στο διαλο κοπριες. Δεν δέχομαι να με μειώνετε υποτιμωντας τη νοημοσύνη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Απάντηση μας στης κάλπες φίλε μου

      Διαγραφή
    2. Οι περικοπές έγιναν επί Ν.Δ,αυτος εδώ τουλάχιστον κάνει ότι μπορεί για να πάρεις έστω κι αυτά που σου κατεσχεσαν οι προηγούμενοι.
      Καταλαβαίνεις η έχεις Επιλεκτική μνήμη;

      Διαγραφή
  2. Απο 891 που περνω πως εγινε και μου στειλανε 226 ποσο μακακες ειμαστε για ναμας δουλευουν αυτα τα ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι 39 ετών δουλεύω τετράωρα έξι ημέρες την εβδομάδα και παίρνω 270 ευρώ. Μπορεί να μπείς ένα δευτερόλεπτο στην θέση μου!!!

      Διαγραφή
    2. Προς5.51. Οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν μέχρι 480 ευρώ και οι συνταξιούχοι 900 Ευρώ.Την χρεωκοπία της χώρας δεν προκάλεσαν οι νέοι αλλά εσείς που και πάλι παίρνετε περισσότερα και ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ!!! Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. Αυτό γίνεται όταν κυβερνά ο Παπαδάκης και ο Αυτιάς με τις τηλεθεάσεις τους.

      Διαγραφή
  3. Μέρισμα, επιδότηση ενοικίου, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, κάρτα σίτισης, που τα παίρνουν ακόμη κι αυτοί που έχουν, μείωση σε τιμές τροφιμων,13 σύνταξη.
    Ο κουλης μας πήρε και το βρακολαστιχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα είναι πολύ απλό σε όποιον δεν αρέσει η 13 η σύνταξη, μπορεί να ψηφίσει αυτόν που δίνει 12. Έλεος πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ρωτήσει κάποιος πως θα επιστρέψει την 13η σύνταξη,απλά την καταθέτει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ Ελληνικού Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.