Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του Δήμου Σκύδρας, ΣΚΥ-ΔΡΑΣΗ για το βιβλίο 2019


Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε με εκδήλωση τις μαθήτριες και τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της διοικητικής του περιφέρειας που διακρίθηκαν σε περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019,  ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου με την ονομασία «ΣΚΥ-ΔΡΑΣΗ για το βιβλίο 2019» και με σκοπό την προαγωγή του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσω της εκδήλωσης ο Δήμος Σκύδρας εκφράζει έμπρακτα τις ευχαριστίες, τα συγχαρητήρια και την αναγνώριση του αγώνα των μαθητών που μέσα από τις διακρίσεις τους αναδεικνύουν, προβάλλουν, τιμούν τον τόπο, μας κάνουν υπερήφανους και  είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, όπως όλοι οι συμπολίτες μας που βοηθούν και υποστηρίζουν τον τόπο μας. Ευχήθηκε υγεία στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες που τα στηρίζουν και επίσης ευχήθηκε δύναμη και επιτυχή αποτελέσματα στους μαθητές ενόψει των προαγωγικών και πανελληνίων εξετάσεων.

Τα παιδιά που τιμήθηκαν και βραβεύθηκαν είναι τα εξής: 

Μαθήτριες και Μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Σκύδρας: 

Παναγιώτης Σαββόπουλος, Παρασκευή Τσιμπρή, Δημήτρης Παρίσης, Ελισάβετ Καλούλη, Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χρήστος Σεφερίδης, Κυριακή Περτσινίδου, Πέτκα Πασέβα, Δημήτρης Τουρλόμης, Σωτηρία Ιωακειμίδου και Ευστάθιος Σαββίδης για τη συλλογική διάκρισή τους με την υπεύθυνη καθηγήτρια Παναγιώτα Ζέλου και με το ποίημα «Το χαμογελαστό παράθυρο» στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino που διοργάνωσε το Τμήμα Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Τεργέστης υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Νεότητας με τη στήριξη της UNESCO.Πρόκειται για το μοναδικό ειδικό σχολείο παγκοσμίως που βραβεύθηκε στο διεθνή αυτό διαγωνισμό. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όταν δύο μαθήτριες του Σχολείου απήγγειλαν το αντίστοιχο ποίημα. 

1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας:

Οδυσσέας Φέντος, 1ο βραβείο αριστείας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» που διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, για τη διάκρισή του με έπαινο στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Χριστίνα Μαρία Σαρίογλου, για τη διάκρισή της με έπαινο στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Δημήτρης Κατσάρας,  για τη διάκρισή του με έπαινο στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Παναγιώτα Σαββίδου, για τη διάκρισή της με Εύφημο Μνεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» που διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, για τη διάκρισή της με έπαινο  στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Νεκτάριος Σταυρόπουλος, για τη διάκρισή του με το 2ο βραβείο αριστείας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» που διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ραφαήλ Μπέλλος, για τη διάκρισή του με το 3ο βραβείο στα Μαθηματικά του Μαθητικού Διαγωνισμού «Ο Μικρός Θαλής» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Επίσης, για τη διάκρισή του με έπαινο στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Ευάγγελος Μιχαηλίδης, για τη διάκρισή του με το 3ο βραβείο στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Κωνσταντίνος Καρασαρίδης, για τη διακρισή του με έπαινο στα Μαθηματικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας:

Κωνσταντίνος Τσορακλίδης για τη διάκρισή του με αριστείο στο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Φυσικών Βορείου Ελλάδος.
Σοφία Ορφανίδου, για τη διάκρισή της με  αριστείο στο Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Φυσικών Βορείου Ελλάδος 
Δημήτριος Σαββίδης, για τη διάκρισή του με έπαινο στο διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Φυσικών Βορείου Ελλάδος
Νικόλαος Ταλλίδης, για τη διάκρισή του με έπαινο στο Διαγωνισμό της Ένωσης Φυσικών Βορείου Ελλάδος .
Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου:
Ιωάννα Γολσουζίδου, Αναστάσιος Μαραντίδης, Μυροφόρα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Σαββίδης, Ανδρέας Σαΐβανίδης  για τη συλλογική διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Κάνω βουτιά στον Ωκεανό και ανακαλύπτω» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος. 

Γυμνάσιο Σκύδρας:

Μαρία Λυκοπούλου, για τη διάκρισή της με έπαινο στα Μαθηματικά  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Θαλής – Ο Ευκλείδης – Ο Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Ελένη Αθανασιάδου, για τη διάκρισή της με το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά  που διοργάνωσε η σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ.
Αρχοντή Παπαϊωάννου, για τη διάκρισή της με το 1ο βραβείο στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αυθόρμητου Λόγου των Γυμνασίων Πέλλας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
Επίσης, για το βραβείο στο Διαγωνισμό φωτογραφίας της «Ανατολικής Α.Ε.» με θέμα «Το μέλλον που θέλουμε. Βιώσιμη διαχείριση πόρων».
Γεώργιος Παλάσκας, για τη διάκρισή του με το 3ο βραβείο στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αυθόρμητου Λόγου των Γυμνασίων Πέλλας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Γυμνάσιο Πετριάς: 

Δημήτριος Κίτσος,  για τη διάκρισή του με έπαινο στα Μαθηματικά  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Θαλής – Ο Ευκλείδης – Ο Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Νικολέτα Τσιτλακίδου, για τη διάκρισή της με έπαινο στα Μαθηματικά  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Θαλής – Ο Ευκλείδης – Ο Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Γυμνάσιο Καλής:

Κωνσταντίνος Αραμπατζής, για τη διάκρισή του με το 2ο βραβείο στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής Αγγλικής Γλώσσας με τίτλο «Change yourself, not the others. 

Λύκειο Σκύδρας:

Ευθυμία Σεμερτσίδου, Θεόδωρος Καρυπίδης, Αλέξανδρος Μητσκόπουλος για τη διάκρισή τους με το 1ο βραβείο ενορχήστρωσης στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία με το ομαδικό έργο με τίτλο « Οσ΄ άστρα γύρω βρίσκονται» που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Μαρία Γεραντίδου, Ευαγγελία Μαυροματίδου, Γεώργιος Ραφαήλ Παπαδόπουλος, Θεοχάρης Διαμαντίδης, Γεώργιος Αναγνώστου, για τη διάκρισή τους με τη 2η θέση στους «Ρητορικούς Αγώνες (Επιχειρηματολογίας- Αυθόρμητου Λόγου)» που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και το 3ο ΠΕ.ΚΕ.Σ.
Φωτεινή Ζηκούλη, για τη διάκρισή της με το 2ο βραβείο με διήγημα  στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Η ζωή χωρίς κάπνισμα» στο πλαίσιο του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» που πραγματοποιήθηκε από την George D.Behrakis RESEARCH LAB HELLENIC CANCER  SOCIETY. Επίσης, για τη διάκρισή της με το 3ο βραβείο  με διήγημα στον 11ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης Αθήνας υπό την αιγίδα της  UNESCO.
Αιμιλία Παλάσκα, για τη διάκρισή της με έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Θαλής-Ο Ευκλείδης- Ο Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Ίριδα Χατζηβασιλειάδου, για τη διάκρισή της με το 2ο ειδικό έπαινο με το πεζογράφημα «Όλα καλά» στον 7ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» που διοργάνωσαν ο Επιστημονικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. 

Το μουσικό πρόγραμμα κάλυψε με την κιθάρα του ο μαθητής Θεόδωρος Καρυπίδης.
Στη συνέχεια κληρώθηκαν βιβλία που πρόσφεραν αιρετοί του Δήμου Σκύδρας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Πέλλας και οι παρακάτω συμπολίτες μας: Δημήτρης Γιαννακίδης, Στέλλα Σαμαρά, Γιάννης Σαρίογλου, Μαρία Μέγα, Ηλιάνα Μέγα, Δημήτρης Μπαμπαλιούτας, Λάζαρος Σαββίδης, Νικολέτα Αλεξανδρίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Κρητίδης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Λαουντός, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Γιακαμόζη, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας Κωνσταντίνος Τσιάτσιας, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας Ευθύμιος Τερζίδης, η Διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου Περιστέρα Βαγγέλογλου, η Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Σκύδρας Θωμαή Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και  φίλοι των παιδιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.