Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Εξεδόθη η Υπουργική Απόφαση που απεγκλωβίζει εκατοντάδες δικαιούχους του μέτρου 221 για τις δασώσεις με μεγάλη μείωση των κυρώσεων


Εξεδόθη η Υπουργική Απόφαση που απεγκλωβίζει εκατοντάδες δικαιούχους του μέτρου 221 «Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών» του ΠΑΑ με μεγάλη μείωση των κυρώσεων
Ο βουλευτής είχε πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη του προβλήματος και στην αναγκαιότητα επίλυσης του για την ελάφρυνση των δικαιούχων που δεν τήρησαν τους όρους του προγράμματος για διάφορους λόγους.  
Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, απόφαση με την οποία τροποποιείται το καθεστώς κυρώσεων  (αριθμ. 800/2015 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β΄128)) του Μέτρου 221 «Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε οι επιβαλλόμενες κυρώσεις να είναι αναλογικές και πιο ορθολογιστικές για τους δικαιούχους του προγράμματος. Συγκεκριμένα με την τροποποίηση αυτή μειώνονται σημαντικά οι κυρώσεις για την πυκνότητα φύτευσης, του ελάχιστου ορίου έκτασης της επένδυσης και της μονομερούς διακοπής (έως και 75%) αντιμετωπίζοντας με δίκαιο τρόπο εκατοντάδες δικαιούχους του προγράμματος οι οποίοι κινδύνευαν να τους επιβληθούν δυσανάλογα προστίματα οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο και εγκλωβισμό.
O Γιάννης Σηφάκης είχε ενημερώσει προέδρους Τ.Δ. και εγκλωβισμένους από την Αλμωπία στο Μέτρο 221 «Δάσωση γεωργικών γαιών» ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει Υπουργική Απόφαση που ελαχιστοποιεί τα πρόστιμα
Απεγκλωβίζονται 250 αγρότες από την Αλμωπία και 12 από την Έδεσσα
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 07/04/19 στο γραφείο του βουλευτή στην Αριδαία παρουσία και της Κας Μαρίας Τζαμπάζη υπεύθυνης από το Δασαρχείο Αριδαίας για το Μέτρο 221 η οποία είχε ενημερώσει τον Γιάννη Σηφάκη για το σημαντικό αυτό πρόβλημα πριν αρκετό χρονικό διάστημα.
Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους υπεύθυνους για το μέτρο 221 στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και με την Διαχειριστική Αρχή αιτούμενος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον ευνοϊκότερο τρόπο για τους αγρότες με σκοπό τον απεγκλωβισμό τους. Μετέφερε στους υπεύθυνους τις απόψεις των Δασαρχείων Αριδαίας και Έδεσσας όπως είχαν εκφραστεί σε σύσκεψη, παρουσία του, στην Διεύθυνση Δασών Πέλλας και του είχαν δοθεί και εγγράφως.
Πραγματοποιήθηκαν σειρά συσκέψεων στο Υπουργείο πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που κατέληξαν σε απόφαση έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που θα τροποποιεί την Κ.Υ.Α. 800/16.01.15 Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ενισχύσεις στο πλαίσιο του Μέτρου 221 «Πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ( ΠΑΑ) 2007-2013  (128 Β’). 
Στην τροποποίηση για όσους δικαιούχους δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια του Μέτρου ( δεν είχαν κάνει δύο συνεχόμενες χρονιές δήλωση ΟΣΔΕ ή δεν έκαναν δήλωση εφαρμογής και αίτημα πληρωμής κάθε χρόνο) θα μειωθούν εντυπωσιακά τα πρόστιμα που προβλέπονται στην με ΦΕΚ 104/24.01.17 Κ.Υ.Α. τόσο όσον αφορά όσους διέκοψαν μονομερώς την εφαρμογή του μέτρου πριν το 13ο έτος της φυτείας , όσο και μετά το 14ο έτος με διαφορετικό ύψος προστίμου που φθάνει από το 20% ως και 10% της επιδότησης απώλειας εισοδήματος. 
Ομοίως πολύ μεγάλη μείωση των προστίμων αναλογικά με την πυκνότητα φύτευσης θα επιβληθούν στις φυτείες που μειώθηκε κάτω από ένα όριο ο αριθμός των φυτών. 
Οι αγρότες και οι πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που η κυβέρνηση έσκυψε πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα που τους πίεζε πολύ καιρό και προχώρησαν σε ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα του προγράμματος προς την Μαρία Τζαμπάζη η οποία με προθυμία τους ενημέρωσε. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μπράβο Γιάννη.
    Μονο εσύ είσαι ικανός.
    Είσαι φως στο σκοτάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγια μου !!!

      Διαγραφή
    2. Φώς στον αοματο Σηφακη, μπας και καταλάβει οτι τελειώνει την Κυριακή το βράδυ!@

      Διαγραφή
  2. Γι'αυτό θα ζεις στο σκοτάδι..το πρόβλημα αφορά ολη την Ελλάδα,ήταν φυσικό να μετριασθουν τα πρόστιμα, ποιος θα πληρωνε τα υπέρογκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι προεκλογικά και πρόστιμα σβήνουμε σύντροφε.
      Αρκεί να μείνουμε στην καρέκλα.
      Όπως ο Αλέξης που πήγαινε στα διόδια και σήκωνε μπάρες όταν ηταν αντιπολίτευση.
      Όταν έκατσε στην καρέκλα τους κάθισε στο σκαμνί των οφειλετών όλους όσους τον ακολούθησαν.
      Σου ρίχνω λέει ενα τεράστιο πρόστιμο ( λογιστικά στον αέρα δηλαδή )
      Μετα στελνω σωτήρες κυβερνητικούς να κάνουν παρεμβάσεις ( έτσι λέγονται τα ρουσφέτια σήμερα ) οτι θα μείωσω το υπέρογκο πρόστιμο ,για να κατοχυρωθείς ,δικαιωθείς τα εκχερσωμενα - καταπατημένα και λοιπά αγροτεμάχια,και νιώθεις και υποχρέωση απέναντι στους σωτήρες.
      Μάλιστα σύντροφε.
      Γιάννης πίνει
      Γιαννης κερναει

      Διαγραφή
  3. Γι'αυτό θα ζεις στο σκοτάδι..το πρόβλημα αφορά ολη την Ελλάδα,ήταν φυσικό να μετριασθουν τα πρόστιμα, ποιος θα πληρωνε τα υπέρογκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.