Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συµπύρηνο ροδάκινο: Στα 26 λεπτά το κιλό εκτιμά ο Κώστας Αποστόλου ότι θα κυμανθεί φέτος η τιμή παραγωγού για τα καλής ποιότητας


Μέχρι σήμερα (28/5/2019) οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν και η καρπόδεση φαίνεται να είναι ικανοποιητική στην καλλιέργεια συµπύρηνου ροδάκινου αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε μεγάλες απώλειες στην παραγωγή από τις βροχοπτώσεις στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου.
Και προσθέτει: «είναι νωρίς ακόμη να προβλέψουμε το ύψους της ελληνικής παραγωγής. Είμαι επιφυλακτικός γιατί έχουν αλλάξει οι καιρικές συνθήκες και έχουμε βροχοπτώσεις και ζημιές.

Το 2018 η ΕΚΕ ανακοίνωσε επίσημα ότι η ελληνική παραγωγή συµπύρηνου ροδάκινου ανήλθε σε 316.000 τόνους. Το 2017 είχαμε μια παραγωγή της τάξης των 380.000 τόνων και το 2016 είχαμε 277.000 τόνους».
Αναφερόμενος στην τιμή παραγωγού, ο κ. Αποστόλου επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ότι «η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι φέτος τα καλής ποιότητας ροδάκινα (κίτρινα, καθαρά, με κατάλληλο μέγεθος κ.α.) θα κυμανθούν στα 26 λεπτά το κιλό».
Από την πλευρά τους οι παραγωγοί συµπύρηνου μιλώντας στον ΑγροΤύπο αναφέρουν ότι «τα τελευταία χρόνια η τιμή παραγωγού παραμένει σταθερή ενώ το κόστος κάθε χρόνο αυξάνει. Πέρσι για τα καλής ποιότητας πληρωθήκαμε στα 25 λεπτά. Αν μας ζητάνε καλή ποιότητα οι μεταποιητές θα πρέπει και να την πληρώνουν».

Πηγή: agrotypos.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.