Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το τέλος του AIDS; Θεραπεία εμποδίζει την μετάδοσή του


Το τέλος του ιού AIDS φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα ευρωπαϊκής έρευνας, ανακαλύφθηκε θεραπεία που μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση του.

Η έρευνα κράτησε οκτώ χρόνια και διεξήχθη σε 1.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια που διατηρούσαν ερωτικές επαφές χωρίς προφύλαξη. Ο ένας σύντροφος ήταν φορέας και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για να καταπολεμήσει τον ιό και δεν βρέθηκε ούτε μία περίπτωση μετάδοσής του.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η αντιρετροϊκή αγωγή που χρησιμοποιείται για να καταπολεμήσει τον ιό σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω ερωτικής επαφής.

«Τα ευρήματα μας αποδεικνύουν ότι η χρήση αντιρετροϊκής αγωγής εξαλείφει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών», δήλωσε η Αλισον Ρότζερς, καθηγήτρια στο University College of London, που συμμετείχε στην έρευνα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια συγγραφέα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet "Τα ευρήματά μας παρέχουν τεράστια στοιχεία για τους ομοφυλόφιλους ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV με κατασταλτική ART [αντιρετροϊκή θεραπεία] είναι μηδέν". Αυτό που επισημαίνει η έκθεση είναι η ανάγκη για την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, καθώς είναι βασική προϋπόθεση για την μη εξάπλωση του ιού και την επιτυχή αντιμετώπιση του. "Αυτό το ισχυρό μήνυμα μπορεί να βοηθήσει στην παύση της πανδημίας του HIV με την πρόληψη της μετάδοσης του HIV και την αντιμετώπιση του στιγματισμού και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι με HIV" είπε η Alison Rodgers.

"Οι αυξημένες προσπάθειες πρέπει πλέον να επικεντρωθούν στην ευρύτερη διάδοση αυτού του ισχυρού μηνύματος και στην εξασφάλιση ότι όλοι οι θετικοί στον ιό HIV θα έχουν πρόσβαση σε δοκιμές, αποτελεσματική θεραπεία, υποστήριξη και διασύνδεση στη φροντίδα για τη διατήρηση ενός μη ανιχνεύσιμου ιικού φορτίου".

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Guardian, Το 2017, υπήρχαν σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως που ζούσαν με τον ιό HIV, εκ των οποίων 21,7 εκατομμύρια είχαν αντιρετροϊκή θεραπεία. Υπολογίζεται ότι 101.600 άνθρωποι ζουν με HIV στο Ηνωμένο Βασίλειο, και από αυτούς, περίπου 7.800 δεν έχουν εντοπιστεί, οπότε δεν γνωρίζουν ότι είναι θετικοί στον ιό HIV.

Πηγή: thetoc.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.