Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη σε πολλές περιοχές της χώρας. Την Τρίτη καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα επτά έως οκτώ μποφόρ, με αποτέλεσμα της απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Επίσης, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ασυνήθιστα ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες θα κατακλύσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 19, στην κεντρική Ελλάδα από 9 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.