Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη


Την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας.
Η συστηματική προσπάθεια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, όπου το κόμμα του υπέστη ήττα, τελικά επιτεύχθη.
Το αίτημά που είχε καταθέσει στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για την ακύρωση των εκλογών έγινε αποδεκτό.
Το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ζητούσε την επανάληψη των εκλογών, καταγγέλοντας «παρατυπίες» κατά τη διεξαγωγή τους στις 31 Μαρτίου. «Οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνουν» χαιρέτισε την απόφαση, μέσω του Twitter, ο εκπρόσωπος του AKP στο YSK, Ρετζέπ Οζέλ, διευκρινίζοντας ότι ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε τη 23η Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι νέος δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολη έχει αναλάβει και επίσημα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου μετά από πρόσκληση του εκλογικού Συμβουλίου.
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα εξακολουθήσει να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, είχε ξεκαθαρίσει μετά τη γνωστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Τούρκος πρόεδρος πετυχαίνοντας στην αρχή την επανακαταμέτρηση των ψήφων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.