24.5.19

Επίσκεψη Θ. Τζάκρη στα Βρυττά: Καταστράφηκε η μονοκαλλιέργεια του κερασιού στο μεγαλύτερο μέρος του αγροκτήματος από έντονη χαλαζόπτωση (φωτο)


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 24 Μαΐου 2019 τα Βρυττά, τα οποία επλήγησαν χθες από έντονη χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή του κερασιού, που αποτελεί μονοκαλλιέργεια στην περιοχή. 

Όπως διαπίστωσε η βουλευτής κατά την επίσκεψή της,  η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφοδρή και έντονη που σχημάτισε στρώμα πάγου εντός των αγροτεμαχίων που παρέμεινε για ώρες εντός αυτών και κατέστρεψε ολοσχερώς την καλλιέργεια του κερασιού στις μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες στο μεγαλύτερο μέρος του αγροκτήματος (από τα βουνά προς την λίμνη), που ανέρχεται περί τα 4.000 στρέμματα συνολικά.  

Η κ. Τζάκρη ήρθε από χθες σε επικοινωνία με την Προϊσταμένη του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μαρία Παππά και ήδη σήμερα το πρωί κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποίησε προεπισκόπηση στην περιοχή για τη διαπίστωση των ποσοστών και της έκτασης της ζημίας. 

Καλούνται οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν υποστεί ζημίες, να υποβάλουν δηλώσεις στην ήδη ανοιγείσα αναγγελία και -σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΛΓΑ- να αφήσουν «μάρτυρες» εντός των αγροτεμαχίων τους για τη διευκόλυνση των εξατομικευμένων εκτιμήσεων,  οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα. 






12 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ;
    ΤΟΤΕ ΠΩΣ διαπίστωσε η βουλευτής κατά την επίσκεψή της, η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφοδρή και έντονη που σχημάτισε στρώμα πάγου εντός των αγροτεμαχίων που παρέμεινε για ώρες εντός αυτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος πέρασε χθες από την Εδεσσα και στην συνέχεια κατευθύνθηκε μέσο Αγρα , Βρυττών προς Φλώρινα ;

      Διαγραφή
    2. Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις οοοεεεοοοο

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η ΤΖΑΚΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 20 ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλον εξυπνο δεν εχετε στο χωριο σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιο υποκριτής πεθαινεις
    3 μνημόνια δεν τα διαβασε και τα ψηφισε
    ελα μπορεις κι αλλο να κοροιδεψεις τους ιθαγενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το 1957 η ΕΕ μιλούσε για διαφοροποίηση εισοδήματος, εδώ το 2020 ακόμα ακούμε μονοκαλλιέργεια, επίσης σε όλες τις σοβαρές χώρες έχει θεσμούς, πάει η υπηρεσία-οργανισμός και εκτιμά την κατάσταση όχι ο βουλευτής ως μεσάζων για κάτι που είναι αυτονόητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννη Σηφάκη τρέξε και εσυ για βοήθεια να προκάνετε μήπως και σας φύγει κανένα ψηφαλάκι ,γιατί απο τα χωριά της Αλμωπίας ,μηδενικά ποσοστά τους βάλατε μηδενικά θα εισπράξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν αυτό που ακούγεται και ειπαν κάποιοι πριν μια βδομάδα στον Αραχωβίτη,οτι σε διπλάνα χωράφια το ενα ψηφοφόρου και φίλια προσκείμενου στο Σύριζα η αποζημίωση ξεπερνούσε κατα πολύ του διπλανού που ηταν διαφορετικων κομματικών πεποιθήσεων, τοτε όλα εχουν την εξήγηση τους.
    Και όπως είπε ο υπουργός ( ήμουν εκεί και τον άκουσα) δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το σύννεφο.
    Δηλαδή
    Με το που τελειώνει το χωράφι του συριζαιου σταματάει και το χαλάζι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά βουλευτης είσαι η ανταποκρίτρια η εκτιμητρια;.Εκμεταλλεευστε τον πόνο του κοσμάκη για τα αυτονόητα .Διαφορετικά ποιός θα έδινε σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησες αλλά το καταλαβες

      Διαγραφή
    2. Όλοι δίνουν σημασία 1:15, πρέπει να το παρακολουθήσεις καλύτερα το Θέμα. Από το πολυ ψέμα δε βλέπεις σωστά.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.