Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι πρώιμες και μεσοπρώιμες ποικιλίες κερασιού (φωτο)


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 τους Σαρακηνούς, την Όρμα, το Μεγαπλάτανο, την Πολυκάρπη και το Λουτράκι που επλήγησαν οι δύο πρώτοι οικισμοί την Τετάρτη 15 Μαΐου από βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι και όλοι οι παραπάνω οικισμοί από έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από την Κυριακή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. 
Το φαινόμενο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι πρώιμες και μεσοπρώιμες  ποικιλίες κερασιών, όχι μόνο στις  παραπάνω περιοχές, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα οποία (κεράσια) μη έχοντας πλέον καμία δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης θα παραμείνουν εντός των αγροτεμαχίων. 
Η βουλευτής είχε επικοινωνήσει πριν την επίσκεψή της με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ Βεροίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν ήδη από χθες επισημάνσεις στις πληγείσες περιοχές. 
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους Προέδρους των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και τους αγρότες, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε δηλώσεις ζημίες στις ήδη ανοιχθείσες αναγγελίες, χωρίς να περιμένουν να παρέλθει η προθεσμία των 12 ημερών, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι στο κατάστημα του ΕΛΓΑ της Βέροιας έχουν ήδη καταφθάσει 12 μόνιμοι γεωπόνοι από άλλα καταστήματα και 40 συμβασιούχοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και είναι έτοιμοι να αρχίσουν τις εκτιμήσεις. 
  Σκοπός των άμεσων εκτιμήσεων είναι η όσο των δυνατόν συντομότερη αποστολή των πορισμάτων και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, που φέτος θα υποκαταστήσουν το αγροτικό τους εισόδημα. 







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΕΚΤΙΜΗΣΗ Θ. Τζάκρη: Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι πρώιμες και μεσοπρώιμες ποικιλίες κερασιού.
    ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία σχόλια.Κατ' αρχήν να πω μπράβο στην κ. Τζάκρη που επιτέλους πήγε στους τόπους των καταστροφών με παντελόνι και σπορτίβικα παπούτσια και δεν πήγε όπως πήγαινε μέχρι τώρα με συνολάκια από αυτά που συνήθιζε και συνηθίζει να αγοράζει από τα καταστήματα του Κολονακίου, μια και τώρα η αριστερή ιδεολογία το επιτρέπει και αυτό, κατά τα τον βίο και πολιτεία του αρχηγού της [βόλτες με σκάφη αναψυχής εφοπλιστών κλπ] Αυτό σημαίνει ότι τώρα πλέον ενδιαφέρεται για την αγροτιά την οποία τάχθηκε να υπηρετεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεύτερον. Μήπως κάθε τόσο παρακαλεί το Θεό να ρίχνει και κανένα χαλάζι για να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Νομό; Αν όμως συμβαίνει αυτό, τότε μήπως δεν είναι και πολύ αγαπητή στον κόσμο; Και τέλος θα πρέπει να ξέρει ότι οι καταγραφές των θεομηνιών και καταστροφών είναι ένα λυπηρό γεγονός και καταγράφονται από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες για αποζημιώσεις κλπ και δεν προσφέρονται για προσωπικές και κομματικές προβολές. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευκαιρία να βγεις φωτογραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που ήταν το ενδιαφέρον της για τα μηδενικά εκτιμητίρια που πήραν οι παραγωγοί της ΟΡΜΑΣ και κάνανε ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα συνολακια και τα δωδεκαποντα για τους σαλιαρηδες ανεγκέφαλους.

      Διαγραφή
  5. Τι λέτε ρε παιδιά; τα περσινά δεν πήραν οι άνθρωποι Αντε σιχτιρ με τα καρναβάλια γενικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζακρη αν με ψωνίζεις πατόκορφα από το κωλονακι για μια τετραετία σε ψηφίζω.
    Ούτε ένα τζιν του 25ευρου δε μπορούμε να πάρουμε, μη λανσάρεσαι με τα πανάκριβα κάθε μέρα γιατί πολύ μπινελίκι ακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα Ναι .
      Ομως σε όλα!!!
      Και έρχεται τώρα και συμπονει αγρότες και δε συμμαζεύεται.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.