Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εαρινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Συναντήσεις ουσίας και όχι ρουτίνας με στόχο τη συνεχή βελτίωση του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας»  

Με τον συντονισμό της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά, πραγματοποιήθηκε η εαρινή τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στην συνάντηση συμμετείχαν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι φορείς του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας παρουσιάζοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους, απολογισμό πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών, αλλά και τις προτάσεις τους ενόψει της περιόδου αντιπυρικής προστασίας.   

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία από δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις ειδικότερες συνθήκες που αφορούν τη διενέργεια εκλογών, την αυξημένη βλάστηση λόγω παρατεταμένων βροχοπτώσεων και τη στενότητα των διαθέσιμων κονδυλίων. Ειδικότερα, συζητήθηκε το περιεχόμενο της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία ορίζει στενότερη συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής και των Δασικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για την Πολιτική Προστασία.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους παραβάτες που θα προκαλέσουν δασική πυρκαγιά καθώς, επίσης, και για τον άμεσο χαρακτηρισμό περιοχών που θα καούν ως αναδασωτέες. Μεικτά περίπολα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού και των Δασικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες σε όλα τα δασικά οικοσυστήματα της Π.Ε. Πέλλας, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (τέλη Οκτωβρίου). Όλο το χρόνο εξάλλου πραγματοποιείται πρόγραμμα των δασικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας. 

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά αναφέρει: «Η Πολιτική Προστασία είναι στις άμεσες προτεραιότητες των έργων της Περιφέρειας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας, ενώ άλλα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιούνται σε όλη την επικράτεια της Πέλλας. Αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά κονδύλια, υλοποιείται ένα έργο ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και χρήσης νέων τεχνολογιών, όπως τα drones τόσο για την πρόληψη, όσο και για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Ακόμη, μέσω του ΕΣΠΑ, προωθείται η ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας με εξοπλισμό και μέσα που θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των εμπλεκομένων φορέων. Η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό και περιφερειακό μηχανισμό πολιτικής προστασίας είναι ουσιαστική και όχι υπόθεση ρουτίνας. Με τον τρόπο αυτό, είμαστε σίγουροι ότι βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο ασφάλειας για τους πολίτες, τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και φυσικά τα οικοσυστήματα και την πολιτιστική μας κληρονομιά». 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…