Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πως θα απαλλαγώ πιο γρήγορα από ένα ακίνητο;


Στις μέρες μας, όταν ακούς τη λέξη «ακίνητο», πολλές φορές τη συνδυάζεις με αρνητικούς συνειρμούς. Κάποτε ήταν ζητούμενο να έχουν όλοι μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους, δικιά τους. Χωρίς την αγωνία του ενοικίου ή της έξωσης. Και πέρασαν τα χρόνια, κι αλλάξανε οι καιροί, και τα ακίνητα έγιναν – για πολλούς από εμάς - συνώνυμο του αναστεναγμού. Έξοδα και φόροι, σε συνδυασμό με τη δραματική πτώση των εισοδημάτων και τον άνεργο, που σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει, αλλάξανε τη στάση μας απέναντι στην ιδιοκτησία ακινήτων.  

Προφανώς κι όλοι θα θέλαμε το δικό μας σπίτι, ή ακόμη κι ένα δεύτερο, εξοχικό. Αυτό σαν πρόθεση δεν αλλάζει. Πως όμως να το κρατήσεις, να πληρώνεις όλα τα έξοδα του, τους φόρους που έρχονται και ξανάρχονται κάθε χρόνο; Πολλοί, ίσως οι περισσότεροι, το παλεύουν. Προσπαθούν με στερήσεις να κρατήσουν το ή τα ακίνητα τους. Σίγουρα την κύρια κατοικία τους. Αν όμως υπάρχει κι άλλο ακίνητο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν και γίνεται στόχος η απαλλαγή από αυτό, το συντομότερο δυνατό. Και σε μια αγορά που έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, χρειάζεσαι τους κατάλληλους επαγγελματίες να σε συνδράμουν, ώστε να πουλήσεις το ακίνητο στον καλύτερο δυνατό χρόνο και με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Και φυσικά μιλάμε για τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές, τα μεσιτικά γραφεία που καλούνται να συνδυάσουν την προσφορά και τη ζήτηση και να ικανοποιήσουν αγοραστές και πωλητές. 

Ακούγεται απλό, αλλά σίγουρα δεν είναι. Ας το δούμε λίγο στην πράξη.

Καθημερινά τους προσεγγίζουν άνθρωποι ή εταιρείες, που ενδιαφέρονται να πουλήσουν ή να αγοράσουν ένα ακίνητο. Επίσης άνθρωποι ή εταιρείες που έχουν ή αναζητούν ακίνητα προς ενοικίαση. Ο καθένας ορίζει τις δικές του προδιαγραφές για το ακίνητο, τον τόπο που το έχει ή το θέλει, την τιμή, τους όρους. Ένας όγκος πληροφοριών που απαιτεί μια ορθολογική διαχείριση και έναν καταπληκτικό συγχρονισμό.  Δεν χωρούν εδώ καθυστερήσεις ή αβλεψίες, γιατί έτσι μπορεί να χαθούν πολύτιμες ευκαιρίες και θα έχεις ανικανοποίητους και απογοητευμένους πελάτες. 

Σίγουρα ένα μεσιτικό γραφείο χρειάζεται το απαραίτητο προσωπικό. Όμως παράλληλα, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εργαλεία που θα επιτρέψουν σε αυτό το προσωπικό να αποδώσει τα μέγιστα. Έχουν δημιουργηθεί και εξελίσσονται συνεχώς, προγράμματα μηχανοργάνωσης ειδικά σχεδιασμένα για την εύρυθμη λειτουργία των μεσιτικών γραφείων. Αυτά, επιτρέπουν την αποτελεσματική διοίκηση όλων των πληροφοριών και όλων των πελατών, συνδυάζοντας τις κατάλληλες πληροφορίες για τους κατάλληλους πελάτες.

Έτσι, μπορούν οι μεσίτες να ασχολούνται με την προώθηση των αιτημάτων των πελατών τους, εμπρόθεσμα, και να τους καθοδηγούν κατάλληλα στην αγοραστική ή πωλησιακή τους διαδικασία. Με ένα τέτοιο πρόγραμμα , κάθε μεσιτικό γραφείο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμβουλος για όποιον εμπλέκεται στην αγορά, πώληση κι ενοικίαση ακινήτων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.