Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης σε μαζική σύσκεψη με αγρότες στο Ριζό για τις αποζημιώσεις από τις χαλαζοπτώσεις (φωτο)



Ο Γ. Σηφάκης σε μαζική σύσκεψη με τους αγρότες στο Ριζό για τις αποζημιώσεις από τα χαλάζια  και για τους πιθανούς τρόπους προκαταβολής, πρόγραμμα χυμοποίησης ή χρηματοδότησης τους για να επιβιώσουν 
Επισκέφθηκε ακόμη το Λιποχώρι και την Σωσάνδρα 

Ριζό

Στο Ριζό ο βουλευτής μίλησε με τους αγρότες για διεκδίκηση προκαταβολών έναντι των αποζημιώσεων αλλά και για επιδίωξη του για επιδοτούμενο πρόγραμμα χυμοποίησης με την ένταξη του χυμού ροδάκινου ( και των άλλων προϊόντων της Πέλλας) στα σχολικά γεύματα, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ με καλές τιμές του χυμού στον παραγωγό ( αντίστοιχες του επισιτιστικού προγράμματος των προηγούμενων ετών). 
Ο Γιάννης Σηφάκης συζήτησε με τους αγρότες στο Ριζό όχι μόνον σε ότι αφορά την δουλειά που θα κάνει ο ΕΛΓΑ από σήμερα όσον αφορά την αρχική γενική εκτίμηση της ζημιάς και την εκκίνηση των προσωποποιημένων εκτιμήσεων ( με δεδομένο ότι έχει γίνει αναγγελία ζημιών) από τους μόνιμους εκτιμητές και τους 40 συμβασιούχους που ήδη έχει προσλάβει ο ΕΛΓΑ για το κατάστημα της Βέροιας αλλά κυρίως για τους χρόνους των αποζημιώσεων και τις πιθανές λύσεις να πάρουν κάποια χρήματα οι αγρότες για να μπορέσουν να επιβιώσουν ως τότε που θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις.
Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ την είσπαρξη των εισφορών και την πληρωμή των αποζημιώσεων καθώς και ότι ο οργανισμός διαχειρίζεται τις εισφορές των αγροτών χωρίς να ενισχύεται ( λόγω του κανονισμού του) από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Δεσμεύτηκε να ζητήσει από τον πρόεδρο του Οργανισμού προκαταβολή έναντι των αποζημιώσεων εφόσον από την πληρωμή και των εισφορών στην παράταση που δόθηκε μπορέσει ο Οργανισμός να αποπληρώσει το 30% των αποζημιώσεων για τις περσινές ζημιές και υπάρχει περιθώριο ή μπορέσει να χρησιμοποιήσει τμήμα των αποθεματικών του.
Πέραν αυτού, ο βουλευτής έθεσε το πρόβλημα της ουσιαστικής έλλειψης χρηματοδότησης του αγροτικού χώρου μετά το «δώρο» της Αγροτικής Τράπεζα από προηγούμενες κυβερνήσεις σε φίλους τους αφαιρώντας την εξειδικευμένη χρηματοδότηση από τους αγρότες.
Δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για να έχει ο αγρότης «ειδική» χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια. Ακόμη θα προσπαθήσει για εξειδικευμένο πρόγραμμα όσον αφορά τους καθολικά πληγέντες που έχουν μονοκαλλιέργεια για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν για να επιβιώσουν μέχρι να εισπαχθούν οι αποζημιώσεις τους.
Ακόμη έθεσε τους αγρότες προ των ευθυνών τους για την μη χρησιμοποίηση των προγραμμάτων κάλυψης των αγροκτημάτων με αντιχαλαζικά δίκτυα και αντιβροχικές μεμβάνες. Σε όποια περίπτωση ανέφερε ότι πρέπει να αρχίσουμε όλοι να ασχολούμαστε με αυτό ( ζητώντας ίσως καλύτερους όρους και χαμηλότοκη χρηματοδότηση παράλληλα με πληρωμή του προμηθευτή από τον ΕΛΓΑ και την Τράπεζα) γιατί η οριστική λύση του προβλήματος είναι μόνον προς τα εκεί. 
Θα επιδιώξει επιδοτούμενο πρόγραμμα χυμοποίησης για συμμετοχή του χυμού ροδάκινου και των άλλων προϊόντων της Πέλλας σε σχολεία, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.λ.π. (με καλές τιμές του χυμού στον παραγωγό αντίστοιχες με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια)
Συζήτησε ακόμη μαζί τους για την ανάγκη οργάνωσης σε οργανώσεις παραγωγών για την μείωση του κόστους παραγωγής, αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επιχειρησιακών προγραμμάτων και εμπορικών συμπράξεων για να μπορέσουν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα να μπούν μέσα στις καλές διεθνείς αγορές.
Στο Λιποχώρι ο βουλευτής έκανε μια παρόμοια συζήτηση με πληγέντες αγρότες.
Σωσάνδρα
Ο βουλευτής επισκέφθηκε εκ νέου την Τρίτη 30.04.19 την Σωσάνδρα μια μέρα μετά την εκδήλωση προς τιμήν του Αγ. Γεωργίου στην οποία παρέστη σχεδόν επί δίωρο χαιρετίζοντας και συνομιλώντας με πολλούς πολίτες για τοπικά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα. Μετά την εκδήλωση διακινήθηκαν από κάποια τοπικά  blogs fake news με ισχυρές δόσεις φαντασιοπληξίας ότι δήθεν εδέχθη επιθέσεις ( και έντονες μάλιστα) από κάποιους Χρυσαυγίτες. Ο βουλευτής διέψευσε τα φαντασιόπληκτα δημοσιεύματα και επισκέφθηκε εκ νέου την Σωσάνδρα την επόμενη μέρα. Εκεί πληροφορήθηκε ότι μετά την αναχώρηση του 2-3 Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιο μικρό πρόβλημα αλλά απομονώθηκαν πλήρως από τους 500 και πλέον παρευρισκομένους οι οποίοι εκφράστηκαν για αυτούς με τον χειρότερο τρόπο. Καιρός να κατανοήσουν κάποιοι ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες τους. Οι ακραίες κραυγές εθνικιστικής υστερίας απομονώθηκαν πλήρως πλέον από τους πολίτες της Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ........
    ΚΑΛΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηφακη μέτρα τις μέρες. Τελείωσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα λίγο έμεινε να φύγετε φτάνει με τα παραμύθια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ν ΤΑ ΔΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ Τ ΧΩΡΙΑ Κ Ν ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ Ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ANTE O ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΨΗΦΙΣΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ,ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    Υ,Γ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 19 ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή κύριε Σηφάκη να ξηλωθουμε να βάλουμε αντιχαλαζικα.να συνεχίσουμε όμως να δίνουμε 50αρικο το στρέμμα έλεγα.αριστερη κουτοπόνηρη λογικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και ο παγετός,για να μην ξεχνιομαστε και δεν το έκανε η αριστερή κυβερνηση, ανέκαθεν ισχύει.

      Διαγραφή
    2. Και πόσα χρήματα κατά την γνώμη σου θα έπρεπε να πληρώσω κατά στρέμμα για τον παγετό.τον οποίο το έλγα δεν αποζημιώνει λεγοντας πως είναι ακαρπια

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.