Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απίστευτη καταγγελία: Προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση ανάπηρου με αμαξίδιο στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών!

Απίστευτη είναι η καταγγελία που έκανε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα μας κάτοικος Γιαννιτσών-  μέλος του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Πέλλας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας και κάθε ενδιαφερόμενου) σχετικά με την δυσάρεστη «ρατσιστική» εμπειρία που βίωσε χθες το μεσημέρι στην είσοδο της λαϊκής αγοράς στα Γιαννιτσά.
Μετακινούμενος με αναπηρικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο ο ίδιος (καθώς είναι ακρωτηριασμένος στο ένα του πόδι), επιχείρησε χθες το μεσημέρι, να μεταβεί σε φαρμακείο των Γιαννιτσών, απέναντι από το κτίριο του πρώην ΙΚΑ, στην οδό Τσακμάκη. Κάτι τέτοιο σημαίνει όμως ότι πρέπει να διασχίσει την οδό Κολοκοτρώνη, όπου κάθε Πέμπτη, ως γνωστόν, πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά. Στην είσοδό της, όπως καταγγέλει ο ίδιος, ένας υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που είχε την ευθύνη ασφάλειας της αγοράς, προσπάθησε να εμποδίσει την πρόσβασή του με το αμαξίδιο, γιατί δεν έφερε το αντίστοιχο αναπηρικό σήμα. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του ανάπηρου πολίτη και του «σεκιουριτά» και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που επιλήφθηκε του περιστατικού.

Η καταγγελία

 «Όταν επιχείρησα να εισέλθω στη λαϊκή αγορά προκειμένου να πάω στο φαρμακείο, ένας υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι προσπάθησε να μ΄ εμποδίσει και μου είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να εισέλθω με το αμαξίδιο καθώς αυτό δεν έφερε το αναπηρικό σήμα», εξηγεί στην Η.Ε. karatzova.com ο καταγγέλων και προσθέτει: «Αυτός επέμενε και αναγκάστηκα να του επιδείξω  την αναπηρική ταυτότητά μου που φαίνεται και το ποσοστό αναπηρίας, 80%, χωρίς δυστυχώς να κάμψω τις αντιδράσεις του, οι οποίες συνεχίστηκαν παρά ακόμη του γεγονότος ότι είχε περάσει η ώρα (1.00 το μεσημέρι), η λαϊκή αγορά ουσιαστικά είχε τελειώσει και οι πωλητές μάζευαν τα πράγματά τους», Και ο καταγγέλων καταλήγει ως εξής:
«Καταγγέλω δημόσια, ως ισότιμο μέλος και πολίτης μιας ευνομούμενης Πολιτείας την απαράδεκτη συμπεριφορά του συμπολίτη μου υπαλλήλου της εταιρείας σεκιούριτι. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, τα ΑμεΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στη συμμετοχή τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας αφού από κάποιους, όπως ο πρωταγωνιστής του συμβάντος στα Γιαννιτσά,  παραβιάζονται κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Η προαγωγή, προστασία και διασφάλιση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα ΑμεΑ, αλλά και η προώθηση του σεβασμού της εγγενούς αξιοπρέπειας, εξακολουθεί να παραμένει σε πολλές περιπτώσεις το ζητούμενο.
Ο απαράδεκτος αυτός κύριος πρέπει να γνωρίζει ότι τα άτομα με αναπηρία όπως εγώ, θα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρως όλα τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες σε ίση βάση με τα άλλα άτομα.
Αναγνωρίζοντας τέλος, ότι διάκριση κατά οποιουδήποτε ατόμου με βάση την αναπηρία είναι παραβίαση της εγγενούς αξιοπρέπειας και της αξίας της προσωπικότητας του ατόμου, επιφυλάσσομαι να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…