Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα νίκης από τον υπ. Δήμαρχο Αλμωπίας, Ν. Παρούτογλου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου (βίντεο)

Μήνυμα νίκης έστειλε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας, Νίκος Παρούτογλου, ο οποίος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Αριδαία, παρουσίασε τους βασικούς στόχους και άξονες του συνδυασμού που  ηγείται «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ».

Δεσμεύτηκε για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν όλες οι περιοχές της Αλμωπίας. 

Παράλληλα ο κ. Παρούτογλου παρουσία πλήθους πολιτών, που παραβρέθηκε μαζικά στην εκδήλωση των εγκαινίων, παρουσίασε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους ευχαρίστησε για την συμμετοχή και ζήτησε να εντείνουν μέχρι την Κυριακή τον αγώνα τους.

Σημεία της ομιλίας

«Επειδή στην κεντρική ομιλία την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τις  προγραμματικές μας θέσεις, σήμερα θα ήθελα να αποκωδικοποιήσω πέντε φράσεις- έννοιες, που για μένα είναι καθοριστικές», σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας στην ομιλία του και συνέχισε:

Πρώτη αποσαφήνιση

Ο όρος ανανέωση. Τι είναι η ανανέωση; Γιατί γύρω από το περιεχόμενό της χύνονται τόνοι μελάνης και δακρύων; Η ανανέωση κατ' αρχάς είναι αίτημα ώριμο και καθολικό, ιδιαίτερα μετά την χρεωκοπία της χώρας. Η ανανέωση αφορά κατεξοχήν την νοοτροπία, τις ιδέες, αλλά πάνω απ' όλα την ηλικία και τα πρόσωπα. Δυστυχώς όσοι την προσεγγίζουν στρεβλά γιατί τους αγγίζει, θα ηττηθούν από την ίδια τη ζωή.

Δεύτερη αποσαφήνιση

Η διαφάνεια. Είναι κοινό μυστικό, μέσα και από τις στατιστικές μετρήσεις ,ότι η σχέση εργολαβικού και πολιτικού χρήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, οργίαζε. Εμείς θα την πατάξουμε με κάθε τρόπο. 

Τρίτη αποσαφήνιση

Καινοτομία- Ιδέες. Και αυτές οι φράσεις τείνουν να γίνουν της μόδας! Όμως πως τις εννοούμε και γιατί τις προτάσσουμε; Εννοούμε την υλοποίηση πρωτοποριακών ιδεών για την επίτευξη ενός οικονομικού αποτελέσματος. Συνδέονται με την μάθηση και την ανάπτυξη και για την ευρωπαϊκή ένωση αποτελεί επιτεύξιμο στόχο, χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τέταρτη αποσαφήνιση

Οικονομία – ανάπτυξη. Στόχος αυτονόητος, αλλά ταυτόχρονα γενικός και παρεξηγήσιμος! Η ανάπτυξη είναι έννοια ταυτόσημη με τα οικονομικά έσοδα. Δηλαδή τον τρόπο που θα μεγαλώσουμε το εισόδημα των δημοτών μας. Με άλλα λόγια ένα άτυπο ΑΕΠ της Αλμωπίας. Πάνω σ' αυτόν τον άξονα θα κινηθούμε.

Πέμπτη αποσαφήνιση 

Εναλλακτικός τουρισμός. Λέμε αόριστα τουρισμός. Ποια μπορεί να είναι όμως η εξέλιξη στην αποτύπωση εντός της 4ετίας; Υπάρχουν συγκρίσιμα μεγέθη στη χώρα, όπου το παλιό μοντέλο των 20ήμερων καλοκαιρινών διακοπών, οδηγήθηκε στα 3ήμερα, στα Σαββατοκύριακα. Έτσι το Πήλιο, το Ζαγόρι, η Καστοριά, το Καρπενήσι, το Περτούλι με το φράγμα του Μέγδοβα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, αναδείχθηκαν σε προορισμούς, με συνέπεια την οικονομική άνθιση. Εμείς στοχεύουμε να μπούμε στην αναδιανομή τουριστικού πλούτου, μέσα από την επέκταση του τουριστικού τόξου. Αυτό ξεκινάει ήδη από το Λουτράκι και τα Λουτρά , μαζί με την Όρμα και το χιονοδρομικό. Θα συνεχίζει στα δάση με τις εκπληκτικές διαδρομές. Την κοιλάδα της Νότιας και του Αρχαγγέλου. Θα καταλήγει στο Πάϊκο και τις παραποτάμιες περιοχές του Αλμωπαίου.»
eklparoyt
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment