Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ένας παιδίατρος για 3.500 παιδιά στο νοσοκομείο Γουμένισσας!

Σε καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Γουμένισσας, λόγω έλλειψης γιατρών, προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει αυτές τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει προσλήψεις και ότι πριν ένα μήνα έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις επιμελητών.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: "Το νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμιακά 3500 παιδιά και ο ένας παιδίατρος που έχει το νοσοκομείο καλείται να καλύψει τις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝ) Κιλκίς με αποτέλεσμα στο ΓΝ Γουμένισσας το παιδιατρικό ιατρείο να λειτουργεί μία-δύο φορές την εβδομάδα. Γυναικολόγος δεν υπάρχει. Ο ένας καρδιολόγος καλύπτει κι εκείνος τις εφημερίες του Γ.Ν. Κιλκίς. Υπάρχουν δύο παθολόγοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται και χρειάζονται τρεις συνολικά για την κάλυψη και των εφημεριών. Έλλειψη υπάρχει και στους χειρούργους, είναι δύο κι ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί".

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς με το οποίο είναι ενοποιημένο το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας, Θεόδωρος Ρεβενάκης, απαντώντας γραπτά στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι:
-Στις 21-05-2019 προκηρύχθηκαν πέντε θέσεις επιμελητών Β΄(από μία Χειρουργικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ορθοπεδικής και Νεφρολογίας) για το Γ.Ν. Κιλκίς και δύο θέσεις επιμελητών Β΄ (Χειρουργικής και Παθολογίας) για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.
-Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης μια θέση επιμελητή Α΄ Παιδιατρικής για το Γ.Ν. Κιλκίς που προκηρύχθηκε στις 26-03-2019.
-Παιδίατρος στη Γουμένισσα είχε να προσληφθεί από το 2012. Η παιδίατρος που υπηρετεί σήμερα στη Γουμένισσα προσλήφθηκε το 2017.
-Είναι θέμα ημερών η ανάληψη καθηκόντων νέου επιμελητή Β΄ Μαιευτήρα- Γυναικολόγου σύμφωνα με την Γ4α/Γ.Π. 29039/15-5-2019 απόφαση του υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 1059/10-6-2019 ΦΕΚ ( τεύχος Γ΄).
-Τη βαρύτητα και την κατανομή εξωτερικών ιατρείων και εφημεριών την καθορίζει η Διοίκηση των Ενοποιημένων Νοσοκομείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Την ενοποίηση του Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας την έκαναν άλλοι. Επίσης το 2012.
-Είναι ψεύδος ασύστολο ότι ο καρδιολόγος της Γουμένισσας εφημερεύει στο Κιλκίς.
-Η δυνατότητα μιας πρόσληψης μετά από κάθε αποχώρηση (1:1) που επετεύχθη μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, δίνει πλέον τη δυνατότητα επένδυσης στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι απλά στην επιβίωση του συστήματος".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Να δούμε τι θα λέει η γνωστή και μη εξαιρετέα ΠΟΕΔΗΝ αν και εφόσον εκλεγεί η νδ για το 5_1 στις προσλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…