Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη με εργαζόμενους στα Εργατικά Κέντρα Έδεσσας και Γιαννιτσών (φωτο)



Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σηφάκης, στο πλαίσιο των προεκλογικών επαφών του με φορείς της κοινωνίας, συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας και στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών με τους προέδρους τους και με συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

Ο βουλευτής έκανε ανασκόπηση της πολιτικής της κυβέρνησης για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την μείωση της ανεργίας κατά 8% κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης 2015-2019, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την σημαντική μείωση της ανασφάλιστης εργασίας στο 8% από το 20%, την επέκταση κλαδικών συμβάσεων και πολλές άλλες ρυθμίσεις που βοηθούν στην επιστροφή στην κανονικότητα ξεφεύγοντας από την εργασιακή ζούγκλα που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα μνημόνια.
Υπενθύμισε την επιτυχία της κυβέρνησης η αναλογία 1:5 ( προσλήψεις προς αποχωρήσεις) να γίνει 1:1 που επιτρέπει την πρόσληψη ( με προκήρυξη) μόνιμου προσωπικού όπου καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία με τις 3000 θέσεις για το «Βοήθεια στο σπίτι» και τις 4500 θέσεις στην ειδική αγωγή. 
Σε αντιπαράθεση,  τόνισε την σαφέστατα διακηρυγμένη θέση της ΝΔ για επαναφορά του 1:5 ( !!!) συνεχίζοντας οικειοθελώς την μνημονιακή πολιτική των χρόνων της κοινωνικής καταστροφής.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους καθαριστές των σχολείων ο βουλευτής υπενθύμισε τις συναντήσεις του με τα σωματεία τους από την αρχή της εκλογής του και την προσπάθεια και την δική του που ενώθηκε με την θέληση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για ουσιαστικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα τους.
Τα ένσημα τους έγιναν βαρέα και ανθυγιεινά, οι συμβάσεις έγιναν διετείς, έγινε μικρή αύξηση το 2017 στον μισθό τους αλλά και ουσιαστική αύξηση 10% το 2019 και εξασφαλίστηκαν τα μέσα προσωπικής προστασίας τους.

Στην πορεία, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, θα υπάρξει προκήρυξη και για τους σχολικούς καθαριστές που ,προφανώς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στην προκήρυξη αυτή θα πρέπει να προβλέπεται η ουσιαστική επιπλέον  μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων ( ανάλογα με τον χρόνο της εργασίας τους) για να βοηθηθούν στην διαδικασία της πρόσληψης. 

Από τους εργαζόμενους εκφράστηκε σαφέστατα η ικανοποίηση τους για τα θετικά μέτρα που ελήφθησαν για τον κλάδο τους αλλά και η ομόθυμη επιθυμία και διεκδίκηση τους για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων και την επιπλέον μοριοδότηση τους στα πλαίσια της διαδικασίας πρόσληψης. 

Εξέφρασαν την ανησυχία για την εργασία τους σε περίπτωση που επικρατήσουν στις εθνικές εκλογές δυνάμεις που μιλούν ευθέως κατά των συμβασιούχων ( και υπέρ των εργολάβων) και υποστηρίζουν την επαναφορά του 1:5 στις προσλήψεις. 
Οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Έδεσσας και Γιαννιτσών Νίκος Γκοτζαμάνης και Θεανώ Ζουρνατζίδου αντίστοιχα αναφέρθηκαν στις συχνές επισκέψεις τους στα Υπουργεία και τους οργανισμούς ( ΟΑΕΔ κλπ) μαζί με τον Γιάννη Σηφάκη στην διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων. 

Ο Γιάννης Σηφάκης υποσχέθηκε να είναι πολύ κοντά στους εργαζόμενους και στις διεκδικήσεις τους πιστεύοντας ακράδαντα ότι η προστασία των εργαζομένων, οι σταθερές θέσεις απασχόλησης με ικανοποιητικές αμοιβές και πλήρη δικαιώματα είναι βασικό συστατικό της πολιτικής δίκαιης ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment