Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Ενωτική Δράση": Οι απειλές, εκβιασμοί σε βάρος υποψηφίων και η συκοφαντία πολιτικών αντιπάλων η προσφιλή πρακτική της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης


Η "Ενωτική Δράση" για το θέμα των συναινέσεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Το νέο θεσμικό πλαίσιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώθηκε με το νόμο 4555/2018 («Κλεισθένης»), η καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά και το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στο Δήμο Έδεσσας, θέτουν αυτόματα το ερώτημα που τίθεται έντονα το τελευταίο διάστημα, για το αν είναι εφικτή η διοίκηση του Δήμου με τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αν θα υπάρχουν συναινετικές διαδικασίες μεταξύ των παρατάξεων ή αν θα οδηγηθούμε σε «ακυβερνησία».
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, τόσο με την ιδρυτική της διακήρυξη, όσο και με την μέχρι σήμερα δράση της, πρότεινε και προωθούσε την συνεργασία και συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις, με κοινό σκοπό την πρόοδο και την ευημερία.
Είναι αυτονόητο ότι και στο νέο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική μας παράταξη θα επιδιώξει την συνεργασία. Θα προτείνει την υιοθέτηση των δράσεων, των προτάσεων και των διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της.
Ταυτόχρονα θα αποδεχθεί κάθε δημιουργική και αναπτυξιακή πρόταση, από οποιονδήποτε και αν διατυπωθεί.
Θα είμαστε ευτυχείς αν και οι άλλες παρατάξεις επιδείξουν ανάλογο πνεύμα δημιουργικής και ειλικρινούς συνεργασίας. Αλλωστε μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκτά νόημα και προοπτική η οποιαδήποτε διάθεση συναίνεσης. Αν αυτή η βασική προϋπόθεση δεν υπάρχει, τότε ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 
Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και μετά τις εκλογές, είναι δυσοίωνα. Υπήρξαν μέθοδοι και πρακτικές που όχι μόνο δεν βοηθούν οποιαδήποτε συναινετική διαδικασία, αλλά αντίθετα την υποσκάπτουν και την ματαιώνουν.
Οι απειλές και οι εκβιασμοί σε βάρος υποψηφίων άλλων παρατάξεων, η συκοφαντία πολιτικών αντιπάλων και η προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος, αποτέλεσαν προσφιλή πρακτική της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης. 
Ακόμη και μετά τις εκλογές, ο κ. Γιάννου και οι συνεργάτες του, επειδή στερούνται επιχειρημάτων και προτάσεων, καταφεύγουν σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος υποψηφίων και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, δημοτικών παρατάξεων καθώς και σε βάρος του προσωπικού του Δήμου.
Αυτή την συμπεριφορά την καταγγέλουμε και την καταδικάζουμε. Το ίδιο θα κάνουμε και σε όλη την επόμενη θητεία.
Η συναίνεση δεν είναι αυτοσκοπός. Ή θα έχει ως βάση τον ειλικρινή και γόνιμο διάλογο ή δεν θα υπάρξει.
Οι ευθύνες όσων θα ευθύνονται για μια τέτοια εξέλιξη θα καταγγελθούν δημόσια από εμάς. Την ίδια στάση ευελπιστούμε ότι θα τηρήσουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις. Διαφορετικά η συναίνεση θα μετατραπεί σε συνενοχή.
Στα πλαίσια της πλήρους ενημέρωσης των δημοτών, προκειμένου να γνωρίζουν τι συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο, ποιός καταθέτει προτάσεις και έχει συναινετική συμπεριφορά και ποιος ενδεχομένως την υπονομεύει, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ θα προτείνει την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. 
Υποσχόμαστε στους συνδημότες μας ότι θα είμαστε πάντα χρήσιμοι, δημιουργικοί και συναινετικοί, ακολουθώντας τις αρχές μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. Με αυτόν δήμαρχο αν βγάλετε άκρη να μου... γράψετε... Φωνάξτε και τον Δέσποτα να σας διαβάσει καμιά ευχή. Βέβαια, αν κρίνω από αυτήν που έγραψε για τη Μακεδονία, δεν βλέπω... φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την ανακοινωση καταλαβαινω οτι κάποιοι εκλεγμένοι με την Ενωτικη Δραση ειναι ετοιμοι να μεταπηδησουν χωρις τη συναινεση του επικεφαλης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε καλά αν αυτό κατάλαβες καλά ξυπνητούρια, κλίμα με αυτό δεν δημιουργείς

      Διαγραφή
    2. Είσαιμεθυσμένος ρηξε λίγο νερό στα μούτρα σού και ξαναδιάβασε την ανακοίνωση.

      Διαγραφή
  3. Ποιος δεσποτης να διαβασει ευχη; Ολη η εκκλησια ετρεχε να τον ξαναβγαλει δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο αργά δεν θυμήθηκε ο Ρυσάφης να υπερασπιστεί τον Τσεπκεντζή; Καλός ήταν ο Σίμος πριν τις εκλογές για να του κόβει ψήφους, αλλά τώρα το παίζουμε υπεράνω. Ο κόσμός έχει και μνήμη, και κρίση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μνήμη και κρίση έχει για αυτό έδωσε την μειοψηφία των δέκα δημοτικών συμβούλων στον Γιάννου. Τώρα Σίμο μια που σχολιάζεις και καλά κάνεις όπως και στο 3 και 13 είσαι ο ίδιος, το τσούζει το αφεντικό σου που θα έχει αντιπολίτευση τον Ρυσάφη και τον Τσεπκεντζή και μάλιστα με πλειοψηφία. Στον μόνο που έκανες καλό είναι ο εαυτός σου με καμιά τυρόπιτα και τάλιρο για τσιγάρα, γιατί αν δεν ήσουν εσύ ο Μ. Αλέξανδρος από την Στενήμαχο θα έβγαζε παραπάνω συμβούλους. Καμαρώστε τώρα μαζί με τον κουμπάρο σου σαν γλάστρες γιατί το ποτιστήρι το κρατάει η αντιπολίτευση και δεν θα έχετε Σωντρα αυτή την φορά απέναντι σας.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορείτε να το Χωνέψτε ότι χάσατε την δημαρχεία για λίγους ψήφους και φταίει για αυτό ένας Σίμος που με τις χαζές αναρτήσεις του άλλαξε το κλίμα. πόσο άσχετοι Ήταν απέναντι από τον κυλιόμενο Γιάννου θέλανε να διοικήσουν κιόλας. Γουστάρω την Αριδαία σε 4 χρόνια τους πετάνε σαν λεμονοκουπες.

      Διαγραφή
  5. αίσχος για άλλη μια φορά ο δήμος εδεσσας αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σώπα ρε... Τέτοια ξεφτίλα ο Γιάννου για την καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κριμα ρε Αντωνη και σε ειχα για νοήμονα άνθρωπο..... Τελικά και εσύ μόνο την πάρτη σου σκέφτεσαι... Τελικά όλοι σας θέλατε τον βλάχο σας.... Άξιος ο Γιάννου μπράβο του σας έβαλε τα γυαλιά.... και όπως συμπεριφέρεστε και τεταρτη και πεμπτη φορά θα τον βγάλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιος να τον ανακηρύξουμε Άγιο μιας και είναι ο μόνος που έχει την ευλογιά του Μητροπολίτη, εμείς οι άλλοι είμαστε αντίχριστοι και Σκοπιανοί. Μάθε πως βγήκε με λίγους ψήφους όπως λες , μάθε πόσους έχει στείλει στα δικαστήρια μάθε τι έγινε με τους ιδιώτες εργολάβους και μετά ονόμασε τον και Άξιο Πάπα αν θες. Μια φορά εγώ λέω οτι το οτι ξανά βγήκε θα του κοστίσει πολυ ακριβά και αυτον και την ομάδα δεινοσαύρων του επιμελητηρίου.

      Διαγραφή
  8. Τραγικές εκλογές γυρίσανε την πόλη πολλά χρόνια πίσω. Ντροπή μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τραγικες οι εκλογες γιατι δεν ψηφισε ο κοσμος οπως γουσταρετε? Ακομη ζαλισμενοι απο το αποτελεσμα ειστε? συνελθετε και πατε για κανα μπανακι

      Διαγραφή
  9. Είχαμε μια χελώνα κουτσή και 2 λαγούς! η χελώνα βγήκε πρώτη! δεν φταίει η χελώνα που βγήκε πρώτη, οι λαγοί φταίνε, να ψάξουν να δουν τι φταίει ο κάθε λαγός χώρια (ο ένας μάλιστα ράτσας)και να αφήσουν ήσυχη την κουτσή χελώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριν 5 χρονια η χελώνα δεν ήταν κουτσή,αλλά εκεί είχαμε 2 χελώνες και σαλιγκάρι.

      Διαγραφή
  10. φταιτε και εσεις που παιξατε χ την 2η κυριακη.τωρα λουστητε τα.το ασχημο ειναι οτι θα τα λουστουμε εμεις πιο ασχημα.οπως οι τζαμπα οδοποιιες που ηρθανε φλεβαρη κ 3 μερες πριν τις εκλογες εβγαλε γκρειτερ μεχρι τους δικους του.οι αλλοι παιδια κατωτερου Θεου?να δουμε και τους τελιωμενους των καταρραχτων που φτιαχτηκαν εκει μεσα και αυτοανακυρηχτηκαν οτι ηθελε ο καθενας τους σε διευθυντες προεδροι κ αποφασιζουν που θα πανε τα οχηματα του δημου τι θα τους κανεις?συμβουλατορες στην αυλη του?αμοιρε εδεσσαιε καθυστερημενε σε τουμπαρανε με ενα πανι ψευτοαγωνιστικο και με ψεμα για φιλοσκοπιανους και αηδιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11.35 τραγικές εκλογές είναι γιατί βασίστηκαν στη λάσπη στη βρωμιά και σε κανένα κιλό λάδι σε ταξίματα κτλ. Αν δεν το βλέπεις μάλλον το επίπεδο σου είναι για κλάματα.Άντε να γλείψεις τώρα για κανένα διμηνάκι μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε στον 11.36 και καμιά εργολαβία βάλε και καμιά απειλή για μήνυση σε εργαζόμενο, βάλε και δουλεμένα λεφτά που δεν δόθηκαν για να ψηφίσουν τον άρχοντα, και πόσα βάλε για να είναι ο μονος δήμαρχος που πέρασε απο τον δημο Εδεσσας με τόσους λίγους ψήφους. Α ξέχασα βάλε και ψώνια απο τον κρεοπώλη καμιά 500 ζώα. Ο Μπιλη με ολα αυτα θα βασιλιάς θα έβγαινε

      Διαγραφή
    2. Εφιαλτης σας εγινε ο Δημαρχος....αν συνεχισετε ετσι προβλεπω συντομα να χρειαζεστε αντικαταθλιπτικα

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχαχα κλύσμα μπορώ να πω

      Διαγραφή
  12. Μπραβο επιπεδο. Ολοι οι σχολιαστες του γιαννου δειχνουν επιπεδο.Εκτος αν οι ολοι εισαι εσυ αργυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.