Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Αναβολή πήρε η υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή


Αναβολή για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019  πήρε η δικαστική υπόθεση της άτυχης φοιτήτριας από τα Γιαννιτσά, Λίνας Κοεμτζή, που το Νοέμβριο του 2016 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τη «βουτιά θανάτου» που έκανε κάτω από περίεργες συνθήκες, πέφτοντας από τον 9ο όροφο της εστίας, στη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε. Αρχικά ο θάνατός της είχε χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία. Η μητέρα της όμως από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι κάποιοι σκότωσαν το κορίτσι της καθώς και ότι την εκβίαζαν με ένα ροζ βίντεο.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών επρόκειτο να καθίσουν σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου τρεις νεαροί, οι οποίοι, σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, έχουν μεγάλη ευθύνη για το τραγικό τέλος της φοιτήτριας. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών είχε ασκήσει ποινική δίωξη συνολικά κατά τριών ατόμων (κατά ενός ανηλίκου αρχικά και κατά δύο ενηλίκων στη συνέχεια) κατοίκων Γιαννιτσών, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων  καθώς φέρονται να διακίνησαν άσεμνες φωτογραφίες της 22χρονης στο διαδίκτυο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η υπόθεση –αν και καθυστερημένα- πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αλλά μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων, η δίκη αναβλήθηκε -όπως προαναφέραμε- για τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, η μητέρα της φοιτήτριας, Στ. Τομπάζη εκφράζει το παράπονο της για την απόφαση των διαχειριστών του Facebook να τεθεί εκτός λειτουργίας ο λογαριασμός με το προσωπικό προφίλ της Λίνας, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν ενεργός. “Ακόμα και αυτό ήταν μία ανάμνηση για μένα. Κάθε ημέρα καθόμουν και τη χάζευα, αλλά τώρα πια δεν υπάρχει. Με πλήγωσε πολύ αυτό.
Η Λίνα Κοεμτζή θεωρείται το πρώτο θύμα cyber-bullying. Τον εκφοβισμό που δεχόταν προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει μόνη της αλλά δεν τα κατάφερε. Την κυνηγούσαν τόσο τα δύο ροζ βίντεο όσο και ο εκβιασμός που δεχόταν.

«Αν όντως έχουν κάνει κάτι και αν όντως είναι ένοχοι δεν πρέπει να τιμωρηθούν με την ανάλογη τιμωρία που πρέπει; Λογικό ναι, γιατί ποτέ δεν σταματούν. Κάποια άλλη κοπέλα ίσως να έχει την τύχη της δικής μου της Γαλήνης και αυτό δεν θα το ήθελα, αυτό είναι ένα μήνυμα προς άλλα παιδιά έτσι. Και σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να κάνουν κακό. Όχι δεν τους φταίει κανένας. Πραγματικά» τονίζει η κ. Τομπάζη, που βρέθηκε στα δικαστήρια…

«Ευελπιστώ να δικαιωθεί κάποια στιγμή η ψυχή της»

«Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό, πέρασαν 2,5 χρόνια, τελικά μετά από 2,5 χρόνια είδαμε λίγο φως στον ορίζοντα, περιμέναμε πώς και πώς να γίνει αυτό το δικαστήριο. Δεν περιμένω κάτι το τρελό, κάτι το παρανοϊκό, απλά θα είμαι με το Γιατί. Πάντα θα είναι το Γιατί. Αλλά πιστεύω στη δικαιοσύνη και ευελπιστώ έστω και λίγο αργά θα πάρει μία μικρή δικαίωση η ψυχή της Γαλήνης», καταλήγει η κ. Τομπάζη.
Οι γονείς και τα αδέρφια της 22χρονης καθώς και δύο συμφοιτήτριά της θα παραστούν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.