Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η τρίτη ηλικία της Έδεσσας στο Βελιγράδι (φωτο)



Τετραήμερη εκδρομή στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, μια από τις παλαιότερες Ευρωπαϊκές πόλεις στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, διοργανώθηκε από το Ευ Ζην του Δήμου Έδεσσας Τμήμα Τρίτης Ηλικίας, στις 3 Ιουνίου.
Έγινε προσκύνημα στο περίβλεπτο Ναό του Αγίου Σάββα - Ιδρυτή της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας και προστάτη των Σέρβων. Εντυπωσιασμένοι από τα ψηφιδωτά και τις χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες στο θόλο, θαύμασαν τη επιβλητική αρχιτεκτονική και το μέγεθος που τον κατατάσσει ως τον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων.
Αντίκρισαν κτίρια μπαρόκ ρυθμού στολισμένα από άνθη, ιδιαίτερα όταν επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη του Νόβισαντ και ενθουσιάστηκαν με την εικόνα των κτιρίων της πλατείας του Srenski Karlovi, μοναδικής αρχιτεκτονικής. Τόσο το κτίριο του 1ου Γυμνασίου σ’ όλη την Ευρώπη, όσο το πατριαρχείο και η Ιερατική Σχολή, κέρδισαν τις εντυπώσεις τους.
Δεν έλλειψε και η κρουαζιέρα στο Δούναβη με τα πλωτά μαγαζιά (Καφέ – κλαμπ) στις όχθες του ποταμού.
Απέδωσαν τιμή στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο καταθέτοντας λουλούδια, αφότου ξεναγήθηκαν στο Κάστρο Καλέμεγκνταν και στον πύργο Νεμπόισα όπου φυλακίστηκε ο αληθινός ήρωας Ρήγας Βελεστινλής.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ επέστρεψαν ενθουσιασμένα από την εκδρομή, την οποία συνόδεψε η προϊσταμένη του ΚΑΠΗ κα Σωτηρία Φιλούκατζη. 
Ο Πρόεδρος του ΕΥ ΖΗΝ Δημήτριος Γιώγας αφού συνεχάρη τα στελέχη του Ευ Ζην για την άψογη διοργάνωση δήλωσε πως δράσεις και εκδρομές προσκυνηματικού χαρακτήρα που παράλληλα προάγουν τον πολιτισμό,  θα υποστηρίζονται και θα συνεχίσουν να διοργανώνονται τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.