Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί


Σε αστυνομικό τμήμα προαστίου της πρωτεύουσας της Γαλλίας κρατείται ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

H σύλληψη του Πλατινί έγινε στα πλαίσια των ερευνών για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι αν η ψηφοφορία του Δεκεμβρίου του 2010 ήταν στημένη με τον τότε πρόεδρο της UEFA να ψηφίζει υπέρ του Κατάρ.

Ο Πλατινί διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από το 2007 έως το 2015.

Το 2015 στον Μισέλ Πλατινί είχε επιβληθεί πολυετή ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για την πληρωμή στον ίδιο του ποσού των 2 εκατ. φράγκων από τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, το 2011.

Το 2016 ο Πλατινί είχε παραιτηθεί από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UEFA μετά την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου η οποία μείωσε σε τέσσερα χρόνια την ποινή αποκλεισμού του από κάθε ποδοσφαιρικό γεγονός.

Σύμφωνα με τον Πλατινί τα χρήματα του είχαν δοθεί ως αντάλλαγμα για συμβουλευτικό έργο που είχε κάνει για τη FIFA από το 1998 έως το 2002 με τους δύο άνδρες να έχουν κάνει, κατά τους ισχυρισμούς του, μια «συμφωνία κυρίων» για το πότε θα εκταμιευόταν η αμοιβή.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.