Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νέα Πέλλα, επισκέφθηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (βίντεο)


Τον τόπο καταγωγής του τη Νέα Πέλλα επισκέφθηκε χθες Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.
Συγκεκριμένα, στις 18:30, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τις τοπικές αρχές.
Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον οποίο έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και πολυάριθμοι κληρικοί συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ προσφώνησε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με εγκαρδιότητα τονίζοντας τα χαρίσματά του και ευχόμενος σε αυτόν πολυετή και καρποφόρα διακονία. Του δώρισε μάλιστα ένα από τα προσωπικά του εγκόλπια, με την εικόνα της Αγίας Τριάδος.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις του Δημάρχου Πέλλας Γ. Στάμκου και του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωήλ, τους άρχοντες και όλους τους παρισταμένους επειδή τίμησαν με την παρουσία τους το προσκύνημά του στο χωριό του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Για τους συγχωριανούς μου ήρθα σήμερα. Για να τους αποχαιρετήσω.» 
Στον Μ Εσπερινό παρέστησαν επίσης η Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων για την προώθηση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό κα Κατερίνα Παναγοπούλου, ο διεθνούς φήμης μουσικός και μαέστρος κ.Γιάννης Χατζηλοίζος, Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, της Αστυνομίας και άλλων αρχών και φορέων, 
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έχει καταγωγή από τη Νέα Πέλλα γεννήθηκε στo Μακρυχώρι Κωνσταντινουπόλεως στις 28 Νοεμβρίου 1967. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1991. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1994 και Πρεσβύτερος στις 20 Μαρτίου 2005 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος (1994-1995), Υπογραμματέας (1995-2005) και Αρχιγραμματέας (2005-2011) της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
epifan
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Άξιος ιεράρχης με ήθος γνώσεις και φιλοπατρία. Η Ομιλία του ύμνος για το γένος και τη Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι Νεοδημοκράτες πολιτικοί ήταν εκεί!!! Αυτοί όλοι πρέπει να είναι πολύ πιστοί και καλοί άνθρωποι!!!Πόσο τυχεροί είμαστε που σε λίγο θα μας κυβερνήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν κσι Η υψηλότατη αριστερή θεοδώρα.. Την ξέχασες

      Διαγραφή
    2. Ζήλεψες που δεν ήσουν εσύ υψηλότατε;

      Διαγραφή
    3. Εκεί ήμουν εσύ έχασες ταπεινότατε

      Διαγραφή
    4. Τι κρίμα χάσαμε τέτοιο παρατράγουδο!

      Διαγραφή
    5. Όντως θα γελούσαμε αν ερχόσουν

      Διαγραφή
  3. Μόνο αυτό σου έκανε εντυπωση μακάριοι οιπτώχοι τω πνευματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάριοι οι πραείς!!!

      Διαγραφή
    2. Σπυριά βγάζουν οι Αντιχρίστοι πολέμιοι της ορθοδοξισς
      Υπομονή αλλά 1000 χρόνια ΚΑΙ βλέπουμε
      .

      Διαγραφή
    3. ποιοι ειναι αυτοι;

      Διαγραφή
    4. Προς 11:36. Σάν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας μιλάς!!Μήπως τελικά εσύ είσαι ο αντίχριστος;

      Διαγραφή
  4. Άξιοι πανω από όλα οι κάτοικοι αυτού του τόπου πολλά συγχαρητήρια για την υποδοχή, όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε να αποχαιρετήσει τους συγχωριανούς του! Να τον θυμάστε για πάντα και να έχετεις ευλογίες του! Και γνώμη μου ειναι να ανταμειψετε την επίσκεψη μια ομάδα του χωριού στην Νέα Υόρκη και σαν εμπειρία και να μένουν οι επαφές πάντα ζεστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.