Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Σάββατο η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου


Tο ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 11.00 π.μ., στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, αναμένεται να πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα και παρουσία θρησκευτικών ηγετών, εκπροσώπων της ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης και άλλων αμερικανών και ελλήνων πολιτικών, η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, από την ίδρυσή της το 1922.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ και την αμερικανική ο υπουργός Υγείας, 'Αλεξ Αζάρ. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο συνομιλητής της Ελληνοκυπριακής πλευράς πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο -καταγόμενος από τη Νέα Πέλλα- από Προύσης Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος εξελέγη παμψηφεί ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως την 11η Μαΐου 2019.

Η εκλογή και η επικείμενη ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και στην τελετή πρόκειται να παραστούν πολλοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής, πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό και το πλήρωμα της Εκκλησίας στην Αμερική, κλήρος και λαός, που θα έρθουν να γνωρίσουν, να καλωσορίσουν και να λάβουν την ευχή και ευλογία του νέου τους Αρχιεπισκόπου και πνευματικού τους πατέρα, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την ενθρόνιση θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 1.500 άτομα, τα οποία θα έλθουν από όλη την Αμερική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πρόκειται να αφιχθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κένεντυ το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, όπου αναμένεται να τύχει θερμής υποδοχής από κληρικούς και λαϊκούς και να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό. Λίγο αργότερα θα δειπνήσουν κατ' ιδίαν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει, με τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής Δημήτριο.

Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019, θα φτάσει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου θα τελέσει Δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου και θα συναντήσει το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής. Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με τους Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και τους Βοηθούς Επισκόπους. Το βράδυ της ιδίας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα παραστεί σε δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν του, με τη συμμετοχή ιερέων και πρεσβυτερών της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, Ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και Ιεραρχών εκτός Αμερικής που θα παρευρεθούν στην ενθρόνιση.

Το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου ο Αρχιεπίσκοπος θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και στη συνέχεια το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα υποδοχής θρησκευτικών ηγετών της Νέας Υόρκης το οποίο θα παραθέσει ο Ραββίνος 'Αρθουρ Σνέεϊρ.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα προεξάρχει στην πρώτη του ως Αρχιεπίσκοπος συνοδική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.