Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+: Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στη Λεμεσό της Κύπρου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των ακόλουθων 8 διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 19-25 Μάϊου 2019, στη Λεμεσό της Κύπρου, στο πλαίσιο των δράσεων κινητικότητας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+:

1. Αναργυρίδου Δέσποινα, ΠΕ86
2. Ευθυμιάδου Ευγενία, ΠΕ86
3. Καλλιοντζή Βασιλική, ΠΕ03
4. Κάμτσης Δημήτριος, ΠΕ80
5. Νικολαΐδης  Δημήτριος, ΠΕ84
6. Περδικάτσης Διονύσιος, ΠΕ03
7. Τηλαβερίδου Σόνια, ΠΕ87.02
8. Τσακπίνη Θωμαή, ΠΕ86

Οι διδάσκοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα: την Ενσωμάτωση μειονοτήτων, μεταναστών και  προσφυγόπουλων στα Ευρωπαϊκά σχολεία και την κοινωνία. Ο φορέας επιμόρφωσης ήταν η SHIPCON LIMASSOL LIMITED.
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει δεχθεί ροές προσφύγων και μεταναστών τους οποίους και φιλοξενεί. Αυτή η μεγάλη ροή προσφύγων δημιουργεί πολλές άμεσες προκλήσεις σε διαφορετικά επίπεδα εντός της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και ειδικότερα εντός της χώρας μας, που αποτελεί τον κύριο δρόμο εισόδου τους στην Ευρώπη. Μεγαλύτερη από αυτές τις προκλήσεις αποτελεί η ενσωμάτωση των προσφύγων στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα.
H προοπτική διαχείρισης μιας διαπολιτισμικής τάξης καθώς και των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν (λεκτική και σωματική βία, φαινόμενα bullying, ρατσιστικές επιθέσεις κ.α.) εντείνουν το άγχος των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για το πώς θα μπορέσουν να αντεπεξέρθουν. Κύρια αιτία είναι το γεγονός ότι οι διδάσκοντες δεν είναι προετοιμασμένοι και καταρτισμένοι στο πώς θα μπορέσουν να υποδεχτούν σωστά τους πρόσφυγες μαθητές και πώς θα μπορέσουν να πείσουν τους υπόλοιπους μαθητές να τους αποδεχτούν και να τους συμπεριφερθούν κατάλληλα. 
Η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που στη συνέχεια θα επιμορφώσουν άλλους συναδέλφους τους, ήταν κρίσιμη, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κοινωνοί δεξιοτήτων διαχείρισης της ενσωμάτωσης των προσφύγων. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές ενσυναίσθησης και κατανόησης της ψυχολογίας των προσφύγων και εκμάθηση δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ενσωμάτωση των προσφύγων.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, στον άξονα κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ο Δ/ντής
Βασιλειάδης ΑντώνιοςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…