Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+: Στην Ιταλία το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας (φωτο)



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, διάρκειας τριών ετών, με τίτλο “Manualskillsin 3.0 webage”.Η τελευταία κινητικότητα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ έλαβε χώρα στην πόλη Castelcovatiτης Ιταλίας  από 20 Μαΐου 2019 έως 24 Μαΐου 2019.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας διανύοντας το τρίτο και τελευταίο έτος του  Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2  Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων με τίτλο: Manualskillsin 3.0 webage , και κωδικό 2016-1-IT02-KA219-024618_4 συμμετείχε με δύο εκπαιδευτικούς , τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Σιόλου Μαρία και την κ. Βασιλική  Παρζάλη και τρείς μαθητές/τριες  στην τελευταία διεθνική συνάντηση που φιλοξενήθηκε από το σχολείο IstitutoComprensivo MARTIN LUTHER KING στην πόλη Castelcovati της Ιταλίας από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2019. Το «IstitutoComprensivo MARTIN LUTHER KING»  ήταν το σημείο συνάντησης 7 εκπαιδευτικών από Ελλάδα, Πολωνία,  και Πορτογαλία ,καθώς και  13 μαθητών ,οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Ιταλών μαθητών.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τη ζεστή φιλοξενία των Ιταλικών οικογενειών. Γνώρισαν τον τρόπο ζωής των Ιταλών συμμαθητών τους και συναναστράφηκαν  με τους ξένους εταίρους τους ,τόσο κατά τις πρωινές δραστηριότητες στο  σχολείο , όσο και κατά τις απογευματινές εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις βραδινές συναντήσεις τους. Η προετοιμασία των Ιταλών συναδέλφων ήταν άψογη και οι δραστηριότητες εντός και εκτός σχολικής μονάδας πολύ ενδιαφέρουσες για τους μαθητές μας. 






Την Δευτέρα,20 Μαΐου, οργανώθηκανψυχοκινητικά παιχνίδια γνωριμίας με το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Την Τρίτη,21 Μαΐου,έγινε επίσημη υποδοχή των ξένων αποστολών από την Διευθύντρια του σχολείου  και την Δήμαρχο της περιοχής. Στην συνέχεια οι μαθητές του σχολείου ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στους χώρους του σχολείου και παρουσίασαν το πρόγραμμα της εβδομάδος καθώς και το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες εξασκώντας την Αγγλική Γλώσσα και συμμετείχαν στη δράση ‘GreenErasmus’,ένα παιχνίδι διάδρασης και συνεργασίας. Ακολούθησε κοινή πρόβα των μαθητών όλων των εταιρικών σχολείων,του θεατρικού που προετοίμασε κάθε χώρα στο σχολείο της από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα δείπνοαφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα όπου οι εκπαιδευτικοί των ξένων αποστολών δοκίμασαν τοπικά πιάτα από το  Αλπικό σωματείο της περιοχής.

Η Τετάρτη,22 Μαΐου, αφιερώθηκε σε πολιτιστική επίσκεψη στην  γραφική Βερόνα, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αρένα ,ένα μνημείο επιβλητικής αρχιτεκτονικής που μας μετέφερε σε μία άλλη εποχή. Επόμενος προορισμός ήταν η  πόλη Sirmione στην λίμνη  Garda .Στη συνέχεια ,στο Δημαρχείο της πόλης, μας υποδέχθηκε η Δήμαρχος της περιοχής, καλωσορίζοντας εγκάρδια τους φιλοξενούμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς,  δίνοντας το μήνυμα της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της φιλίας των χωρών.Hπεριήγηση τελείωσε με την επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο RoccaScaligera.
Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο παρασκευής  τυριού από  συνεταιρισμό της περιοχής. Το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσιάστηκε από τους μαθητές των ξένων αποστολών καθώς και μαθητών του ιταλικού σχολείου ,κοινή θεατρική παράσταση στα Αγγλικά με τίτλο «Wetogether…..Artifactors» με μουσική από την φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης.

Την Παρασκευή ,24 Μαΐου,μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν ενεργά μέρος σε δημιουργικό εργαστήριο ανακύκλωσης και κατασκεύασαν αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την  τελετή αποχαιρετισμού και την απονομή πιστοποιητικών όπως σε κάθε κινητικότητα. Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετήσαμε  τους Ευρωπαίους φίλους μας, με τους οποίους μοιραστήκαμε μια δημιουργική εβδομάδα γεμάτη εμπειρίες .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές μας ανέπτυξαν ποικίλες δεξιότητες και πιστεύουμε πως η συνάντηση αυτή αποτέλεσε σπουδαίο ερέθισμα για την περαιτέρω πρόοδό τους, παράλληλα με τους δεσμούς φιλίας που ανέπτυξαν με τους εταίρους τους.
Την επιτυχημένη αποστολή των τριών μαθητών της ΣΤ’ τάξης : Βεκόπουλο Δημήτρη, Μπλάγα Νεφέλη και  Παπαντώνη Χαράλαμπο, που συμμετείχαν πρόθυμα σε όλες τις δραστηριότητες με κέφι, δημιουργική διάθεση, σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας, συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: 
Σιόλου Μαρία, υπεύθυνη για την εκτέλεση του Σχεδίου.
Παρζάλη Βασιλική ,μέλος της παιδαγωγικής ομάδας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.