Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Erasmus του ΓΕΛ Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης»

Ολοκληρώνεται με τη λήξη του σχολικού έτους το πρόγραμμα Erasmus+ 2018 Βασική Δράση 1/ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με κωδικό 2018-1-EL01-KA101-047253 και τίτλο: Χρήση ψηφιακών εργαλείων για μια ευρωπαϊκή σχολική τάξη του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης». 

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμορφώθηκαν στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για τη σχολική τάξη σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο Ελσίνκι/Φινλανδία με τίτλο «Interactive ICT-based, web and digital tools for an effective blended, flipped and cooperative learning» 10-14 Σεπτεμβρίου 2018 και στο Αλκαλά δε Εναρές/Ισπανία με τίτλο «Creativity in Teaching and Using ICT: The Digital Classroom» 6-12 Απριλίου 2019. Τα εργαλεία αφορούσαν τη δημιουργία κουΐζ, παρουσιάσεων, κόμικ, νοητικών χαρτών, ιστολογίων κλπ και τη χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Οι εκπαιδευτικοί με την επιστροφή τους παρουσίασαν το πρόγραμμα κινητικότητας στους μαθητές/μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και διοργάνωσαν επιμόρφωση για τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου τους αλλά και εκπαιδευτικούς γειτονικών σχολείων σε εργαλεία του προγράμματος.  Επίσης, οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν έκαναν χρήση των νέων εργαλείων στην τάξη, παρείχαν επιμορφωτικό υλικό κάποιων ψηφιακών εργαλείων και προσφέρθηκε η δυνατότητα επίδειξης /εκμάθησης εργαλείων ανά ζεύγη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ακόμη, υλοποιήθηκαν δραστηριότητες etwinning ενώ μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες το σχολείο απέκτησε το διακριτικό SELFIE ως σχολική μονάδα που χρησιμοποιεί τις ΤΠΕ. Τέλος, το σχολείο αναζήτησε εταίρους για προγράμματα Erasmus ΚΑ2 για την επόμενη χρονιά. 
Να σημειωθεί επίσης ότι στο πλαίσιο του προγράμματος και προκειμένου να γίνεται ευρύτατα χρήση των ψηφιακών εργαλείων από όλους τους εκπαιδευτικούς, το ΓΕΛ Εξαπλατάνου έχει πλέον εξοπλίσει με υπολογιστή, προτζέκτορα και πρόσβαση στο διαδίκτυο όλες του τις αίθουσες καθιστώντας το έτσι ένα ψηφιακό σχολείο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…