Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βγαίνουν από τη φυλακή με τους νέους Κώδικες Γιωτόπουλος και λοιποί της 17Ν; - Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης


Αιτήματα να αποφυλακιστούν με όρους μπορούν να υποβάλλουν από αύριο το πρωί τα φυλακισμένα μέλη της 17Ν, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που εκτίει ποινή 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. Με το νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από σήμερα, 1η Ιουλίου, μπορούν να απολυθούν με όρους από τις φυλακές οι πολυισοβίτες της 17Ν, ανάμεσά τους ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ. Γιωτόπουλος και άλλοι τρεις καταδικασθέντες σε πολλές φορές ισόβια. 

Με τις νέες διατάξεις μπορούν από αύριο το πρωί να υποβάλλουν αίτηση για να βγουν με βραχιολάκι και να μείνουν στο σπίτι τους. Δικαστές και εισαγγελείς υποστηρίζουν πως το άρθρο 110Α του νέου κώδικα δίνει τη δυνατότητα στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό και τον Βασίλη Τζωρτζάτο που είναι ακόμα μέσα, από αύριο να υποβάλουν αίτημα αποφυλάκισης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου θα μπορεί να υποβάλει το αίτημα για αποφυλάκιση αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνει 17 χρόνια στη φυλακή από τότε που προφυλακίστηκε. Τα 17 χρόνια έκτισης της ποινής είναι η αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, για να βγει κάποιος πολυισοβίτης με όρους από τη φυλακή και να μείνει σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση. 

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έχει 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, ο Κουφοντίνας 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια, ο Χριστόδουλος Ξηρός έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια, ο Σάββας Ξηρός πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια και ο Βασίλειος Τζωρτζάτος 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια. Ο νέος Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 110Α δεν εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία πολυισοβίτες από την απόλυση με όρους, ούτε τους εξαιρεί από την κράτηση στο σπίτι με βραχιολάκι, κάτι που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο. Και το σημαντικότερο. 

Αυτές οι ευνοϊκές διατάξεις για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία ισχύουν έστω κι αν αλλάξουν από την επόμενη κυβέρνηση. Είναι, δηλαδή, από εκείνες που ονομάζονται διατάξεις ουσιαστικού ποινικού δικαίου και υπερισχύουν ως ευνοϊκότερες, έστω κι αν αλλάξουν μελλοντικά και γίνουν αυστηρότερες. Όπως λένε δικαστές και εισαγγελείς, η νέα κυβέρνηση για να μπορέσει να περιορίσει τις διατάξεις αυτές, πρέπει να ψηφίσει σειρά ρυθμίσεων με δικονομικές προϋποθέσεις που θα εμποδίζουν στην πράξη τους καταδικασμένους για τρομοκρατία να βγουν. 

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απάντησε στα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν περί αποφυλάκισης των τρομοκρατών της 17Ν και μιλάει για επιχείρηση εμπλοκής της μεταρρύθμισης των ποινικών κωδίκων στην προεκλογική αντιπαράθεση.
Ο Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή αναφορές σχετικά με την αποφυλάκιση τον καταδικασμένων της 17Ν, τόνισε πως «η αντιμετώπιση των πολυισοβιτών με τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι βαρύτερη απέναντι σε όλες τις κατηγορίες εγκλημάτων», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «κανένα αίτημα αποφυλάκισης από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτή, αφού απαιτείται απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που κρίνει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις»..

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Μάλιστα
    Καταλάβαμε το πρώτη φορά και τελευταία αριστερά.
    Πριν φύγουν για τα καλά και για πάντα, να προλάβουν να βγάλουν εξω παλιούς και νέους συντρόφους, και ενα σωρό καθάρματα απο τις φυλακές, να οργανώσουν όλοι μαζί το αντάρτικο πόλεων και να λένε ως αντιπολίτευση οτι η δεξιά οδήγησε την χώρα στο χάος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ την οδήγησε στην ευμάρεια και όχι κατά διαόλου

      Διαγραφή
    2. Κοίτα τώρα που θα χαεεις την θέση στο γραφείο και θα ωαχνεις wi fi να κάνεις σχολιασμό.
      Αλλά μάλλον έχει και στην αλλη δουλειά σου ίντερνετ ε??

      Διαγραφή
  2. Α τέλεια ας τους κάνουν και βουλευτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το πουλημα της Μσκεδονιας απο τον Καραμανλη και τη Ντορα θα γράψετε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ;
      ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Οχι. αυτό το γαργαρα.Δε συμφέρει!
      Τωρα που θα έρθει η συμμορία και θα μας γα,,,,σει τα μπρικια αντε να δούμε που θα κρυφτούν.

      Διαγραφή
    3. Ο τρελός αν θέλει να λέγεται και Βοναπάρτης δεν βλάπτει κανέναν.
      Αν εσύ δεν καθιερώσει στον υπόλοιπο κοσμο οτι ο τρελός είναι ο Βοναπάρτης και έχει καταγωγή απο την Γαλλία.
      Το καταλαβατε ρε αριστερά φερέφωνα η να σας το κάνω ταληρα?
      Άντε γεια λοιπόν γιαλατζι αριστερά

      Διαγραφή
  4. Ξέρω ότι δεν θα δημοσιευτεί. Αλλά αναπαράγετε fake news. Εκεί πιστοί στην γραμμή του κόμματος....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.