Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάνω από 17.000 άτομα «χτίζουν» την προστασία α΄ κατοικίας

Σήμερα συμπληρώνεται οι πρώτες πέντε ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασίαα της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδωτικού Χρέους, αθροιστικά μέχρι σήμερα από 1 Ιουλίου 2019, έχουν εισελθει στην πλατφόρμα 17.605 χρήστες, ενώ 6.813 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης.
Μέσω της πλατφόρμας αυτής μπορούν να ρυθμιστούν στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ως υποθήκη την κύρια κατοικία του οφειλέτη. Η ρύθμιση μπορεί να περιλαμβάνει διαγραφή του υπόλοιπου δανείου που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας, εξόφληση του υπόλοιπου ποσού σε έως 25 έτη και χαμηλό επιτόκιο. Ο τοκισμός θα είναι με επιτόκιο 2%, προσαυξημένο με το euribor τριμήνου.

Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα γίνεται με τους κωδικούς του Taxis και με την είσοδο ο δανειολήπτης αιτείται προς την τράπεζα να υποβάλει-αναρτήσει τα απαραίτητα στοιχεία (ύψος δανείου κ.ο.κ.) στο προφίλ του δανειολήπτη. Υπογραμμίζεται ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία στον αιτούνται εντός επτά ημερών, ώστε στη συνέχεια ο δανειολήπτης να υποβάλει οριστικά την αίτησή του. Επισημαίνεται ότι όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα αναρτώνται αυτόματα στην ιστοσελίδα, πλην του πιστοποιητικού βαρών, το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί από το υποθηκοφυλακείο και στη συνέχεια να μεταφορτωθεί στην πλατφόρμα από τον δανειολήπτη.

Από τη στιγμή που η αίτηση υποβληθεί οριστικά, οι τράπεζες θα πρέπει εντός ενός μήνα να προτείνουν στον δανειολήπτη ρύθμιση αποπληρωμής χρεών. Από την πλευρά του ο δανειολήπτης έχει κι αυτός περιθώριο 30 ημερών να αποδεχθεί τη ρύθμιση που του προτείνεται. Αν δεν κρίνει την πρόταση συμφέρουσα, έχει το δικαίωμα να αναζητήσει δικαστικά τη ρύθμιση των οφειλών του. 
Εντός την επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των πρώτων αιτήσεων.
Σημειώνεται πως η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31/12/2019, ενώ για την υποβολή της αίτησης οι πολίτες και συνεργάτες τους μπορούν να επισκέπτονται:

την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: www.keyd.gov.gr
τα 40 Κέντρα-Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών που λειτουργούν πανελλαδικώς, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 213 212 57 30.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…