Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι και σήμερα 30 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις


Εμπρόθεσμες θα θεωρούνται οι φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 από φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με την απόφαση Α.1302/2019 που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλος.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων μέχρι και την 30ή Ιουλίου 2019, τόσο για λόγους αποσυμφόρησης του συστήματος Taxis, όσο και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος σε περίπτωση ταυτόχρονης συμπλήρωσης και υποβολής δηλώσεων Ε1, Ε2 και Ε3.

Κανονικά η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληγε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για όλους όσοι έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Σύμφωνα με την απόφαση:
Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, υποβάλλονται εμπρόθεσμα χωρίς κυρώσεις μέχρι την 30η Ιουλίου 2019.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του  ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία δεν έχει λήξει, υποβάλλονται εμπρόθεσμα χωρίς κυρώσεις μέχρι την 30η Ιουλίου 2019.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.