Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι σεισμολόγοι για τα 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα


Το κύριο γεγονός ήταν πιθανότατα η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14.13 στην Αττική και που σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, εκτιμούν σεισμολόγοι.

«Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13 χλμ. Η εκτίμησή μου είναι ότι αποτελεί το κύριο γεγονός. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κάποιοι μετασεισμοί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η αρχική δόνηση ήταν το κύριο γεγονός», δήλωσε ο καθηγητής Σεισμολογίας Ακης Τσελέντης.

«Οδηγίες: Στεριώνουμε τα βαριά έπιπλα, προσέχουμε τα παιδιά μας, αποφεύγουμε τα παλιά παραδοσιακά σπίτια στην Αθήνα - μην περνάμε κάτω από τα μπαλκόνια τους. Αυτά είναι αρκετά», συνέστησε στους πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι η δόνηση είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, εξ ου και έγινε τόσο αισθητή στην Αθήνα.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό του 1999. Σημείωσε, σε κάθε περίπτωση, ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.
Δυτικά του μεγάλου σεισμού του 1999 εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλη Καρακώστα. Η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, με τους μετασεισμούς που έχουν ακολουθήσει να είναι πολύ μικρότερης έντασης, εκτίμησε και ο κ. Καρακώστας, αν και εκτιμά ότι το εστιακό βάθος σίγουρα είναι μεγαλύτερο των 10 χιλιομέτρων, χαρακτηριστικό των ισχυρών σεισμικών δονήσεων.

Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα, δήλωσε και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12 χλμ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Αυτός ήταν ο λόγος που συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος, ο οποίος σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΊΟΛΟΓΟΙ ....ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ.

    avin • μία ώρα πριν
    Η 7 πληγές άρχισαν επί του Κ. Μωυσή Μητσοτάκη.
    1η μέρα - φωτιά σε πλοία στη Μύκονο (όλοι οι άπιστοι που δεν ψήφισαν ΝΔ μαζεμένοι)
    2η μέρα - Τυφώνες και 10 μποφόρ στην Χαλκιδική (μετά από επίσκεψη Κούλη, τυχαίο??)
    3η μέρα- Φορτόυνης χαιρετά Κούλη
    4η μέρα - Φορτούνης παθαίνει ρήξη χιαστών
    6η μέρα - κατάρρευση του προστάτη φτωχών ΣΔΟΕ
    7η μέρα - θα έχει 5,1 Ρίχτερ αλλά θα είναι σαν 7,1 (Παΐσιος)

    περιμένω τις Ακρίδες...
    Πως θα την βγάλουμε με των Κούλη 4 ολόκληρα χρόνια????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ αντέξαμε 4,5 χρόνια τον μεγαλύτερο ΠΑΠΑΡΑ της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
    Μας έκαψε ( Μάτι),μας έπνιξε (Μάνδρα)μας έσκισε ( το όχι το έκανε ναι)μας δίχασε ,μας ταπείνωσε,μας παραμύθιασε .....Αλλά όχι για όλα φταίει ο γκαντέμης ο Μητσοτάκης.
    Είπατε ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός ούτε μία στο εκατομμύριο,μετά ότι δεν θα αντέξει ούτε ένα χρόνο,τώρα πως θα την βγάλετε 4 χρόνια...
    Ένα θαυμάζω σε σας,την διορατικότητα σας...την αναλυτική σας σκέψη ,την συνθετική σας ικανότητα ,το υψηλό σας IQ.Αν δεν έχετε αυτά τα χαρακτηριστικά απλά είστε ΒΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ, ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΓΑΠ, ΑΛΕΞΗΣ, ΚΟΥΛΗΣ, Κ.Λ.Π
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ IQ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ 3 ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΓΟΥΡΛΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΣΎΓΚΡΥΟ.
      ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΟΥ, ΟΥΤΥΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ¨¨ΠΟΥΛΗΣΕ¨¨ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ αλλά επειδή δεν τα έλεγαν καλά στα ελληνικά πανεπιστήμια πήγατε να σπουδάσετε στην Πρίστινα,και εξαιτίας του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία κάνατε πέτρα την καρδιά σας και γυρίσατε στην ψωροκώσταινα για να πάρετε το πτυχίο σας ρίχνοντας πολύ διάβασμα (αφισσοκολήσεις,πορείες,καταλήψεις κτλ,κτλ).Και επειδή ΔΕΝ είπατε ψέμματα στον Ελληνικό λαό,σας ψήφισε και τότε κάνατε καθηγήτρια πανεπιστημίου την <> γυναίκα σας,δώσατε πλαστές φορολογικές ενημερότητες στα αδέλφια και ξαδέρφια σας και με νόμο που ψηφίσατε τους αθωώσατε,στείλατε τα παιδιά σας σε ιδιωτικά σχολεία ενώ ταυτόχρονα κραυγάζετε κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης κτλ,κτλ γιατί καταντάει αηδία.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.