Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αλγερία κατέκτησε το Κόπα Άφρικα



Για δεύτερη φορά στην Ιστορία της (πρώτη μετά το 1990) η Αλγερία κατέκτησε το Κόπα Άφρικα.

Στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Αίγυπτο, η ομάδα του Μπελμαντί επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης, χάρις στο γκολ του Μπουνετζά μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα.

Παρότι έχασε πολλές ευκαιρίες, η Σενεγάλη στην δεύτερη παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης, μετά το 2002, έφυγε και πάλι ηττημένη. Η ομάδα του Αλιού Σισέ είχε την ατυχία να πέσει σε ένα εκπληκτικό Εμπολί, που είχε «κατεβάσει ρολά» και παρότι έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ δεν τα κατάφερε.

Ο τελικός στο Διεθνές Στάδιο του Καΐρου ξεκίνησε με γκολ, μόλις 80 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του. Ο Ισμαέλ Μπενασέρ τροφοδότησε τον Μπουνετζά, ο οποίος με σουτ και τη βοήθεια του Σανέ (έβαλε την κόντρα), έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 60ό λεπτό ο Καμερουνέζος ρέφερι, Νεάν Αλιούμ, σφύριξε πέναλτι για κόψιμο της μπάλας με το χέρι από τον μέσο της Νότιγχαμ Φόρεστ, Αντλέν Γκεντιουρά. Ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και σωστά πήρε πίσω την απόφασή του, με τον άρχοντα του αγώνα να βλέπει ξανά τη φάση και να θεωρεί πως δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς του Αλγερινού παίκτη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.