Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Να δοθεί άμεσα λύση στον "γολγοθά" των επιτυχόντων των "Πολυτέκνων, Τριτέκνων, Α.ΜΕΑ." για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο


Να δοθεί επιτέλους τέλος στον ¨γολγοθά¨ των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με τα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών – πολυτέκνων, τριτέκνων, ατόμων με αναπηρία κλπ – προτείνει ο Γιώργος Καρασμάνης, με Τροπολογία την οποία κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης για το «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, Λειτουργία και Διαφάνεια Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης!
Ο πρώην Υπουργός, με συγκεκριμένα παραδείγματα και τεκμηριωμένα στοιχεία, αναδεικνύει τα ανυπέρβλητα προσκόμματα στο διορισμό πολλών επιτυχόντων που, στο χρονικό διάστημα από την αίτηση μέχρι την πρόσληψή τους, μεταβάλλονταν κάποια στοιχεία της οικογενειακής κατάστασής του ή τα κριτήρια βαθμούς αναπηρίας, με συνέπεια να εξαιρούνται άδικα και αυθαίρετα από τις λίστες διορισμού!
Ο Γιώργος Καρασμάνης, προτείνει κατάργηση ή ¨διόρθωση¨ αυτών των διατάξεων, με μια νομοθετική ρύθμιση του θα ορίζει ότι στις διαδικασίες για την πρόσληψη των επιτυχόντων στις ειδικές κατηγορίες, θα ισχύουν η κατάσταση και τα κριτήρια που ίσχυαν κατά την υποβολή της αίτησης.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Επικρατείας με τίτλο " Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

            Με το άρθρο 25 του ν. 4440/2016, αντικαταστάθηκε η παράγραφος 6 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994 και ανακατανεμήθηκαν τα ποσοστά των ειδικών κατηγοριών στο σύστημα προσλήψεων και αφορούν σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, άτομα με αναπηρία ή που έχουν συγγενείς με αναπηρία κλπ. Επίσης, με βάση τη νέα παράγραφο 10 που προστέθηκε στο ίδιο άρθρο (14) του ιδίου νόμου (Ν. 2190/1994), εκδόθηκε η με αριθ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/570/οικ.3824 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 272 Β΄/6.2.2017. Με αυτήν, καθορίστηκαν τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι υποψήφιοι για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ως άνω Υπουργικής Απόφασης,  «οι υποψήφιοι για τις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες θέσεων θα πρέπει να κατέχουν την ιδιότητά τους όπως αυτή αποδεικνύεται από τα απαιτούμενα ως άνω δικαιολογητικά τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για διορισμό όσο και κατά το χρόνο διορισμού».
          Με την προσθήκη του όρου αυτού στο σύστημα προσλήψεων μέσω διαδικασιών που διεξάγονται από το ΑΣΕΠ, δημιουργούνται δύο διακριτά χρονικά σημεία κατά τα οποία πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις ένταξης σε πίνακες και κατάταξης και διορισμού και μάλιστα, ακόμη και μετά την οριστικοποίηση των οικείων πινάκων από το αρμόδιο όργανο!
          Με την εφαρμογή της ως άνω διάταξης, υποψήφιος ο οποίος – κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το διορισμό – είτε ο ίδιος, είτε αδελφός του – υπερέβη το όριο ηλικίας, δεν θεωρείται πλέον τέκνο τρίτεκνης/πολύτεκνης οικογένειας. Επίσης, αν στο μεσολαβήσαν διάστημα, απολέσει τον μοναδικό γονέα (που ήταν εν ζωή κατά τον χρόνο της αίτησης για ένταξη στις κατηγορίες), παύει να υπολογίζεται ως μέλος πολύτεκνης/τρίτεκνης οικογένειας. Το ίδιο συμβαίνει και με στις περιπτώσεις που, στο μεσολαβήσαν διάστημα ο βαθμός αναπηρίας κάποιου μεταβληθεί μετά από νέα εξέταση και με διαφορετικά κριτήρια στα ΚΕΠΑΑ. Όπως, και κάποιος, για τον οποίο η αρχική γνωμάτευση έληξε  και πρέπει να υποβληθεί σε νέα εξέταση στα ΚΕΠΑΑ, αποβάλλεται από τη διαδικασία διορισμού. Ενώ, θα μπορούσε να είχε διοριστεί από τον γενικό πίνακα κατάταξης στον οποίο εντάσσεται το σύνολο των υποψηφίων (συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών) με βάση τη σειρά και τις προτιμήσεις του, όπως ορίζεται στο άρθρο 27 της υπ΄ αριθ. 42948/10.12.2003 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «Περί Πλήρωσης θέσεων του Δημόσιου Τομέα» (ΦΕΚ 1854/Β/2003).

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ -ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αντικαθίσταται η παράγραφος 10 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄) όπως προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 25 του Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224 Α΄) η οποία έχει ως εξής:
 «10. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζονται και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 6,7 και 8 ρυθμίζεται με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Επικρατείας με τίτλο " Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Άρθρο ….
" Εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την πρόσληψη υποψηφίων ειδικών κατηγοριών στο σύστημα προσλήψεων του Ν. 2190/1994."

Η παράγραφος 10 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄) όπως προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 25 του Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:

«10. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθορίζονται με την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 6, 7 και 8 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994, ρυθμίζεται από τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. 42948/10.12.2003 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «Περί Πλήρωσης θέσεων του Δημόσιου Τομέα» (ΦΕΚ 1854/Β/2003) όπως αυτή εκάστοτε ισχύει.»

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2019

Ο προτείνων  βουλευτής
Γιώργος Καρασμάνης – βουλευτής Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ.
    ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους αγρότες δε λες τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ Η ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΊΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΌΤΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΑΛΛΆ ΛΕΓΑΝ ΤΏΡΑ ΜΌΝΟ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.