Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλος σεισμός στην Αθήνα


Σεισμός έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την Αττική στις 2:15 το μεσημέρι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Μαγούλας 23 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 12 χιλιόμετρα.

Πάντως, ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Star, ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμούς Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τις Κυκλάδες.

Δεδομένου ότι ο σεισμός έγινε σε εργάσιμες ώρες, πλήθη κόσμου βγήκαν στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της Αθήνας, ενώ υπερφορτώθηκαν και τα δίκτυα τηλεφωνίας.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε ότι δέχθηκε 15 κλήσεις μόνο για απεγκλωβισμό από ασανσέρ, καθώς με το σεισμό κόπηκε και το ρεύμα.

Μιλώντας στο Star, ο σεισμολόγος Γ. Γκανάς επισήμανε ότι αναμένονται μετασεισμοί ενώ συνέστησε σε όσους μένουν σε παλιότερα σπίτια να μείνουν έξω από τα κτίρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προέβη στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πέτσας, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Ως προς τις υλικές ζημιές, σημείωσε πως κατέρρευσε μία ακατοίκητη κατοικία στα Πετράλωνα και μία παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα, όπως και φθορές σε προσόψεις οικιών σε Πειραιά, περιφερειακή Αιγάλεω και Μοναστηράκι. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Αναφορικά με την κυβερνητική αντίδραση, από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.