Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις της «μαύρης» επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, στα Γιαννιτσά  από τον Δήμο Πέλλας και τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Πέλλας οι εκδηλώσεις επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

Ειδικότερα στις 9:30 το πρωί έγινε η τέλεση μνημοσύνου στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών  και αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον Ανδρέα Κλεάνθους, εκπαιδευτικό – τ. Λυκειάρχη.

Λίγο αργότερα, στις 10:30 π.μ., τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γεωργίου Ρούσση, απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

Ο Δεκαννέας (ΠΖ) Γεώργιος Ρούσης 

Ρούσης Γεώργιος του Τρύφωνος, Δεκανέας (ΠΖ): Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας το 1953, της ΕΛΔΥΚ/Λόχος Βαρέων Όπλων. Έπεσε τραυματισθείς θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά εχθρικών όπλων ευθυτενούς τροχιάς κατά την επίθεση της ΕΛΔΥΚ προς κατάληψη του Τ/Κυπριακού χωριού »Κιονέλι» στις 20 Ιουλίου 1974. (stratistoria.wordpress.com)






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.