Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παραμελημένα και ακαθάριστα οικόπεδα: Ένα εκρηκτικό σκηνικό στην καρδιά του καλοκαιριού!



Πολλές οι καταγγελίες στην Πέλλα

Ένα σημαντικό κομμάτι της αντιπυρικής προστασίας εντός και γύρω από τους οικισμούς, αλλά και μέσα στις πόλεις, στα αστικά κέντρα, είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια καθώς αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά πολλές φορές και εστίες μόλυνσης.
Ο καθαρισμός αυτός είναι υποχρεωτικός και ο δήμος Πέλλας, όπως κάνουν κάθε χρόνο όλοι οι δήμοι της χώρας, έχει καλέσει κατά καιρούς όλους τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν.
Συνήθως όμως, λόγω έλλειψης προσωπικού και του μεγάλου  αριθμού αυτών των χώρων, ο καθαρισμός γίνεται μετά από καταγγελία περίοικων.  
Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο λόγω αδιαφορίας, οικονομικής αδυναμίας ή αντικειμενικής αδυναμίας (όπως κατοικία σε άλλη περιοχή ή άλλη χώρα) πολλοί από τους χώρους αυτούς δεν καθαρίζονται, για αυτό και προχωρά σε καθαρισμό τους η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου.
Έτσι αφού το αίτημα φτάσει στην υπηρεσία πρασίνου, ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης για την ανάγκη καθαρισμού των χώρων τους, και αν αυτή δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε προχωρά στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους, επιβάλλοντας το πρόστιμο και τις άλλες κυρώσεις.
Εξαίρεση αποτελούν τα περιφραγμένα οικόπεδα που χρίζουν καθαρισμού, όπου πρέπει να ζητηθεί η άδεια της εισαγγελίας ώστε να μπορέσει να μπει και να καθαρίσει το οικόπεδο.
                    
Πολλές οι καταγγελίες στην Πέλλα

Είναι γεγονός πάντως ότι τα χορταριασμένα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα τραβούν όλο και περισσότερο την προσοχή των κατοίκων.
«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και το κακό έχει παραγίνει. Οι καταγγελίες που δεχόμαστε είναι πολλές και πρέπει οι ιδιοκτήτες των παραμελημένων οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους, γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς», μας λέει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας, Βασίλης Στεργιούλας, όπου το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ έντονο (φωτο).

Εν κατακλείδι, τα ακαθάριστα οικόπεδα εντός του οικισμού ανάμεσα σε σπίτια, τα αγριόχορτα στα ρείθρα των δρόμων, τα άχρηστα υλικά, τα σκουπίδια κ.λ.π. δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στην καρδιά του καλοκαιριού.
Εξάλλου, υπενθυμίζουμε ότι η σχετική νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καθαρίζουν από χόρτα την ακίνητη περιουσία τους προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Η.Ε. karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.