Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά – Αθανασιάδου στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο


Σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ, 

Σε συνέχεια των Αποφάσεων που εκδώσατε για την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι θυελλώδεις άνεμοι) στις 10.07.2019 για Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής και Ημαθίας (ΦΕΚ 3056Β/29-7-2019) και με δεδομένο ότι τα ίδια φαινόμενα έπληξαν και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην έκδοση αντίστοιχης Απόφασης και για την περιοχή μας, για λόγους ισότητας, δικαιοσύνης και οικονομικής βιωσιμότητας. 
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπως παρουσιάζεται αναλυτικά στο έγγραφο της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, έχει πληγεί διαδοχικά από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες και αγροτικές παραγωγές, με πολλές περιπτώσεις αγροτών να βλέπουν τις παραγωγές τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί τη βάση της τοπικής αγοράς και οικονομίας, οι συγκεκριμένες καταστροφές έχουν οδηγήσει σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση τους αγρότες, αλλά και μεγάλο αριθμό φορολογουμένων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. ΚΡΞ/488947(3554)/20-11-2017 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές των Δήμων Αριδαίας, Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας της ΠΕ Πέλλας ενώ, με επόμενες όμοιες Αποφάσεις και με την πλέον πρόσφατη υπ. αριθμ. ΚΡΞ/457474(3031) Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (ΑΔΑ: ΩΖ3Β7ΛΛ-ΝΛΞ), δόθηκε παράταση της κήρυξης των συγκεκριμένων περιοχών μέχρι τις 16-1-2020.
Ως εκ τούτου, η περιοχή μας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση συμπληρωματικής Απόφασης για την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχοπτώσεις, παγετός, χαλαζοπτώσεις), στους Δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας της ΠΕ Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Όπως διευκρινίζεται με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 2442/16-4-2014 (ΑΔΑ: BIHXI-B02) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με θέμα «Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», «η κήρυξη μίας περιοχής σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση ειδικότερων νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικών με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων σε πληγέντες», άρα, αναλογικά κι άλλων οικονομικών ενισχύσεων και ευεργετημάτων. 
Με την ευκαιρία, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο σας. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας στο δίκαιο και σημαντικό για τη διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής της Πέλλας, αίτημά μας.  

Με εκτίμηση, 
Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου
Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας» 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Σας ξύπνησε πάλι η Τζάκρη γατάκια μια ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΕΛΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.
      ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ
      ΠΟΙΑ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

      Διαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.