Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φιλοξενία και ενδιαφέρον Κινέζων υπηρεσιακών παραγόντων για τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας (φωτο)


Στη φιλοξενία και ξενάγηση Κινέζων υπηρεσιακών παραγόντων - φυτοϋγειονομικών ελεγκτών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα του ΥΠ.Α.Α.Τ. που αφορούσε επίσκεψη εμπειρογνωμόνων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το διάστημα 20-29/6, με σκοπό τη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας στον  αγροτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, στις 25-06-2019 οι Κινέζοι ελεγκτές της υπηρεσίας Τελωνείων της Κίνας επισκέφτηκαν οπωρώνες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα και κεράσια στις περιοχές της Σκύδρας, Δάφνης, Σανδαλίου καθώς, επίσης τα συσκευαστήρια των ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΑΚΑΝΑΚΗ στην Καλλίπολη, ΝΕΑΣΤΑΡ ΦΡΟΥΙΤ στη Σκύδρα και ΝΕΑ ΕΞΦΡΟΥΙΤ στη Σκύδρα. Τους ελεγκτές συνόδευσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης εκπροσωπώντας την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης τους στην Πέλλα (28-06-2019), το κλιμάκιο των ελεγκτών συνοδευόμενο από την αρμόδια υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισκέφτηκαν περιοχές του Δήμου Έδεσσας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας σε εγκαταστάσεις παραλαβής και πρόψυξης κερασιών και σε κερασώνες στις τοπικές κοινότητες Κερασιάς και Παναγίτσας, όπου και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο παραγωγής, την πρώτη επεξεργασία αμέσως μετά τη συγκομιδή, την τήρηση ιχνηλασιμότητας, το πρόγραμμα επισκοπήσεων για εχθρούς και ασθένειες καραντίνας και τις πιστοποιήσεις. Στα κλιμάκια δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και βιβλία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και εγχειρίδια σχετικά με την καλλιέργεια της κερασιάς.

Οι επισκέπτες είδαν από κοντά τους καρπούς πάνω στα δένδρα πριν τη συγκομιδή, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ελέγχου στην παραγωγή αλλά και στην τυποποίηση των φρούτων, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαρίστησαν παράλληλα την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθανασιάδου-Αηδονά για τη φιλοξενία και συνεχάρησαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας για την ενδελεχή ενημέρωση που είχαν τις δύο ημέρες που βρέθηκαν στην Πέλλα.

«Ο αγροτικός τομέας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, συνδράμοντας τα μέγιστα στην περιφερειακή και εθνική οικονομία, αντίστοιχα. Η ποιότητα των προϊόντων που παράγονται από τους αγρότες της περιοχής μας είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό φαίνεται από τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας που με την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση σε αγροτικά θέματα ενημέρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φιλοξενούμενους Κινέζους ελεγκτές. Οι ευκαιρίες που εμφανίζονται για συνεργασίες και εξωστρεφείς δράσεις πρέπει να στηρίζονται από όλους και να μη μένουν στα χαρτιά, για να είναι επωφελείς και επικερδείς για όλους τους ενδιαφερόμενους» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σε δήλωση της.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…