Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιμελητήριο Πέλλας: Παράταση καταχώρισης Διακριτικού Τίτλου ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/ΦΕΚ.208/τ.Α/2018, οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.), υποχρεούνται να καταχωρίζουν τον διακριτικό τους τίτλο (ή τους διακριτικούς τους τίτλους) στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) ή στις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. (Ν.3419/2005) κατά περίπτωση.
Με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 27.06.2019 τροποιήθηκε το άρθρο 75 και ορίζει παράταση της καταχώρισης έως την 31.12.2019.
Η επιχείρηση Ε.Ε.Δ.Δ. αφού λάβει έγκριση του διακριτικού της τίτλου από την Υπηρεσία Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) ή την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. κατά περίπτωση, υποχρεούται μέσα σε τριάντα (30) μέρες από την καταχώριση του διακριτικού της τίτλου, να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.
Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω υποχρεώσεων επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.
Για να ελέγξετε και να καταχωρίσετε τον διακριτικό τίτλο σας στο Γ.Ε.ΜΗ. θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
Ελέγξτε αν έχετε καταχωρίσει τον διακριτικό σας τίτλο στο Γ.Ε.ΜΗ. πληκτρολογώντας στον σύνδεσμο  https://www.businessregistry.gr/publicity/index  τον Α.Φ.Μ. της επιχείρησης σας.
Αν εμφανίζεται στην καρτέλα της Δημοσιότητας του Γ.Ε.ΜΗ. ο Διακριτικός Τίτλος της επιχείρησης σας, αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη καταχωρισθεί.
Εφόσον έχει καταχωρισθεί, εκτυπώστε την εικόνα της επιχείρησής σας από τη δημοσιότητα του Γ.Ε.ΜΗ. και προσκομίστε την στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.
Αν δεν εμφανίζεται ο διακριτικός σας τίτλος, θα πρέπει να υποβάλετε Αίτηση καταχώρισης Διακριτικού Τίτλου, στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Πέλλας.
Το Επιμελητήριό μας αφού ολοκληρώσει την έρευνα στα Μητρώα του Γ.Ε.ΜΗ. θα σας χορηγήσει Ανακοίνωση καταχώρισης Διακριτικού Τίτλου.

Αν είσαστε εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής, η καταχώριση του διακριτικού σας τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή αίτησης τροποποίησης του καταστατικού της εταιρείας σας στο Γ.Ε.ΜΗ. και την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Μετά την καταχώριση του διακριτικού τίτλου στο Γ.Ε.ΜΗ., η υπόχρεη επιχείρηση θα πρέπει εντός 30 ημερών να προσκομίσει την σχετική ανακοίνωση Γ.Ε.ΜΗ. στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.
Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω υποχρεώσεων, επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις καλέστε την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Πέλλας στο τηλ. 23810-26555,6.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…