Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή Εργαζομένων ΚΥ Αριδαίας προς τους κατοίκους Αλμωπίας και κάθε υπεύθυνο για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας


Το σωματείο εργαζομένων Κ.Υ.Αριδαίας παραθέτει τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται σ’αυτό το χώρο παρά τις διαβεβαιώσεις της 3ης ΥΠΕ και πολιτικών προσώπων για επίλυσή τους. Τα προβλήματα αφορούν τόσο τις κτηριακές  υποδομές  και τα αναλώσιμα υλικά όσο και το έμψυχο δυναμικό του Κ.Υ.

Σας  παραθέτουμε παρακάτω σχετική επιστολή κατά παραγράφους: 

1. Κτηριακό: Ένα κόσμημα κάποτε για την περιοχή έχει καταντήσει ένας χώρος απαξιωμένος με πάρα πολλά προβλήματα. Θέρμανση-ψύξη ελάχιστες έως ανύπαρκτες, θερμαντικά σώματα που σάπισαν και έχουν μονίμως διαρροή, καυστήρας που δεν προλαβαίνει να ‘’ρουφάει’’ πετρέλαιο, κλιματιστικά απαρχαιωμένα, μπλοκαρισμένα ή κατεστραμμένα. Κουφώματα απαρχαιωμένα με απώλειες σε ψύξη και θέρμανση, χρωματισμός  τοιχοποιίας σε άθλια κατάσταση (μαυρισμένοι τοίχοι, γεμάτοι υγρασία),υδραυλικά με διαρροές(σπασμένους σωλήνες, χαλασμένα καζανάκια).Φωτισμός ανεπαρκής τόσο σε χώρους για την επίτευξη κάποιων εργασιών όσο και σε χώρους διαβίωσης.
2. Υλικα εργασιών Κ.Υ.: Παρά τις αρκετά μεγάλες παραγγελιές για υλικό η κεντρική διοίκηση συνεχίζει να περικόπτει αναίτια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινές εργασίες (αλλαγές τραυμάτων, τοποθέτηση ναρθήκων-γύψου, συρραφή τραυμάτων κλπ)
3. Ακτινολογικό εργαστήριο: Χώρος τελείως ακατάλληλος για εργασία:1)λόγω της υγρασίας που έχει διαβρώσει τους τοίχους και 2)λόγω των αναθυμιάσεων από το απαρχαιωμένο ε εμφανιστήριο παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα αντικατασταθεί από ψηφιοποιητή.
4. Ασθενοφόρα Κ.Υ.: Προβλήματα με τα σέρβις που χρειάζονται τα ασθενοφόρα με αποτέλεσμα την συχνή ακινητοποίηση τους. Επίσης κατά διαστήματα δεν υπάρχουν καύσιμα για να κινηθούν τα ασθενοφόρα. Και παρόλο που έγινε βάση ΕΚΑΒ στην Αριδαία μένουν ακάλυπτες αρκετές βάρδιες μέσα στον μήνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο πληθυσμός της Αλμωπίας.
5. Μέσα για την συνταγογράφηση: Παρά την ανάγκη για γρήγορο ίντερνετ και συσκευών που δεν θα καθυστερούν τη δουλεία των ιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, οι ηλεκτρονικού υπολογιστές  είναι απαρχαιωμένοι αργοί με παλιό λογισμικό ενώ τα ολιγάριθμα εκτυπωτικά μηχανήματα είναι παλιά με πληθώρα προβλημάτων και ανυπαρξία ανταλλακτικών 
6. Καθαριότητα: Τα μέσα για την καθαριότητα του Κ.Υ. είναι πενιχρά και συχνά ανύπαρκτα. Ένας τομέας ζωτικής σημασίας για τν υγεία όλων μας υστερεί επικίνδυνα.
7. Ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ.: Το Κ.Υ. Αριδαίας  είναι μεταξύ των 3 πρώτων Κ.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας σε κίνηση ασθενών. Παρόλα αυτά οι εφημερίες καλύπτονται μόνο από 2 ιατρούς πράγμα που τις καθιστά επισφαλείς όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και για  το ίδιο το προσωπικό. Επίσης οι παιδίατροι δεν εφημερεύουν στο Κ.Υ. αλλά στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, ενώ πάρα πολλά πρωινά στερούμαστε την παρουσία τους και τις ικανότητες τους 

Ευχόμαστε μετά από αυτή την επικοινωνία με όλους σας, η κινητοποίηση σας, η πίεση στα κέντρα αποφάσεων και η ευαισθητοποίηση απέναντι στους ασθενείς και αδυνάτους να αλλάξει τα δεδομένα και να επιστρέψει το Κ.Υ. Αριδαίας   στην θέση που του αρμόζει μεταξύ των μονάδων υγείας . Ελπίζουμε επίσης όλοι οι συμπολίτες μας αλλά και οι τοπικοί φορείς να αναλογιστούν  τις ευθύνες τους απέναντι στο Κ.Υ. Αριδαίας και να πράξουν αναλόγως. Στηρίξτε μας  για να μπορούμε στις δύσκολες ώρες που μας έχετε ανάγκη να είμαστε σε θέση να κάνουμε απρόσκοπτα την δουλεία μας, το λειτούργημα μας. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.