Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμιση οδικού άξονα Θεσ/νίκης-Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών–Μαυροβουνίου και νέα προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσ/νίκη - Γιαννιτσά - Έδεσσα στην Κ. Μακεδονία


Συγκεκριμένα έργα για την αναβάθμιση των μεταφορών στην Κεντρική Μακεδονία προβλέπει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών της Ελλάδας. Τα έργα αυτά αφορούν τις οδικές, τις σιδηροδρομικές και τις θαλάσσιες μεταφορές καθώς και τις αερομεταφορές.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Σχέδιο, προβλέπεται η αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών - Μαυροβουνίου, ενώ εκτιμάται ότι το έργο θα συμβάλει στην άμβλυνση των σημερινών και μελλοντικών σημείων συμφόρησης στο οδικό τμήμα Βέροια - Έδεσσα. 

Επίσης προβλέπεται η αναβάθμιση, με προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου του άξονα Α1, βόρειο τμήμα προς τα σύνορα με τα Σκόπια (Χαλάστρα - Πολύκαστρο). Το έργο αυτό αποσκοπεί στη βελτίωση του επιπέδου διεθνούς συνδεσιμότητας.

Σε ό,τι αφορά τις σιδηροδρομικές μεταφορές, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών της Ελλάδας περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης προς Βουλγαρία (τμήμα Θεσσαλονίκης - Προμαχώνα), που αποσκοπεί στη βελτίωση του επιπέδου διεθνούς συνδεσιμότητας και τη νέα προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη - Γιαννιτσά - Έδεσσα, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης.
Στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών -και ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία- προβλέπεται η επέκταση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η βελτίωση της χερσαίας σύνδεσης με το λιμάνι και λιμενικά έργα με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου συνδεσιμότητάς του.

Στις αερομεταφορές, το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών προβλέπει έργα σε 24 αεροδρόμια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Στόχος των έργων είναι η βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των μεταφορών και η αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας και κορεσμού.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο είναι μια ενιαία και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική μεταφορών για την Ελλάδα με ορίζοντα εικοσαετίας 2017 - 2037 και θα αποτελέσει το μακροπρόθεσμο πλαίσιο για τις υποδομές και τις μεταφορές.

Το θέμα τέθηκε, σήμερα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να εγκριθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Σχεδίου, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ζήτησε την απόσυρση του θέματος καθώς, όπως είπε, το υπουργείο έχει λάβει ήδη την απόφασή του. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι η εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι θετική και ότι κάθε έργο θα έρθει χωριστά στο συμβούλιο με τη δική του μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» χαρακτήρισε τη σχετική συζήτηση προσχηματική και ζήτησε η εισήγηση του θέματος να επιστραφεί στο υπουργείο το οποίο, όπως επισήμανε, έχει ήδη αποφασίσει και ενέκρινε, τέσσερις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τους περιβαλλοντικούς όρους του εθνικού στρατηγικού σχεδίου μεταφορών της χώρας. Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Βασίλη Ρέβα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Τζαμτζή η ευκαιρία της ζωής σου να γραφτείς με χρυσά γράμματα ως ο Αντιπεριφερειάρχης που τελείωσε τον δρόμο Σκύδρα-Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΧΑΠΙΑ.

      ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο JORDAN ΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ;
      ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨¨ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΥΣ¨¨ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΡΑΣ;

      ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ, 1,5 ΛΩΡΙΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΗΣΙΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΡΤΟΦΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΡΚΟ

      Διαγραφή
    2. Ποιος τζαμτσης και ποιος σταμενιτης
      εδώ ολοκληρη τσακρη και δεν τα καταφερε τρομαρα της

      καλα δεν καταλαβαίνετε ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ?

      δεν τους ενδιαφερει τους πολιτικούς μας της Πέλλας εννοώ γιατί ο δρόμος ΔΕΝ φέρνει ψήφους
      ψη΄φους φέρνουν τα ρουσφέτια ε Θοδώρα?
      η μηπως κανω λαθος?


      αίσχος και ντροπή που εν ετι 2019 δεν εχουμε οδικό αξονα πρωτεύουσας νομού με τη θεσσαλονικη


      οσο για την Αριδαία τι να πώ απορω ποτε θα διεκδικήσουνε καθετο με ΕΓΝΑΤΙΑ και συνδεση με Βεροια

      αλλιως θα συνεχιζεται το τουρ από όλα τα χωριά σαν τον μεσαιωνα

      Διαγραφή
  2. Είμαι 44 ετών. Φτάνει. Το πιο σίγουρο είναι ότι θα πεθάνω πριν γίνουν όλα αυτά... Που είναι η ασφαλτόστρωση στο αεροδρόμιο Παναγίτσας; Το δικαστικό μέγαρο Έδεσσας; Έρχονται ε; στο δρόμο είναι; βαρέθηκα λόγια λόγια λόγια από μικρό παιδί.. Θα θα θα θα.. Καλά. Θα..γίνουν στο μέλλον. Θα τα βλέπουμε παππούδες όταν θα μαστε ή από τον Παραδέισο αν δεν προλάβουμε να τα δούμε. Ψέματα. Αυτοί είμαστε Κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεσσαλονίκη-χαλκηδονα! Ο χειρότερος οδικός άξονας της χώρας. Με πολύ μεγάλη κίνηση καθημερινά. Κάθε μέρα δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε στον προορισμό μας, για το βραδυ δεν το συζητάμε καν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν με τρεις βουλευτές τής Ν.Δ με κυβέρνηση και με τσιτσικωστα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας δεν γινει6ο δρόμος πραγματικά κριμα σε αυτόν τον νομό. Θα είναι τελείως ΆΧΡΗΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι οι δυο παρακαμψεις (χαλκηδονα γιαννιτσα)γινονταιταυτοχρονα;εσυ τι θα εκανες αν με τα λεφτα σου μπορουσες να φτιαξεις σπιτι η εξοχικο?θα ξεκινουσες και τα δυο και θα μενες στο ενοικιο για 100 χρονια?τωρα θα μου πειτε οτι ειναι μεσω του ιδιου προγραμματος και αλλες τετοιες γραφειοκρατικες μπουρδες.ριξτε ρε ζωα ολα τα λεφτα να γινει η μια παρακαμψη να βοηθηθει ο κοσμος και οταν εχετε φραγκα φτιαξτε και την αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον να μη γίνει ο δρόμος.Όλοι μα όλοι οι υπεύθυνοι προέρχονται από το ίδιο κόμμα,από πάνω μέχρι κάτω.Όμως, όλοι οι δρόμοι πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά τουλάχιστον ταχείας κυκλοφορίας(διάζωμα στη μέση,μεγαλύτερα όρια ταχύτητας κλπ.).Δεν γίνεται όλοι οι νομοί να συνδέονται με τέτοιους δρόμους και ο δικός μας να βρίσκεται σε αυτά τα χάλια.Φυσικά, αφού ολοκληρωθούν οι παρακάμψεις πρέπει τα επόμενα χρόνια και τα ''καινούργια τμήματα'' Γιαννιτσά-Μαυροβούνι και παράκαμψη Πελλαίας Χώρας να λάβουν τα ίδια χαρακτηριστικά,αλλιώς θα δημιουργείται το φαινόμενο του μπουκαλιού (στένεμα του δρόμου-συσσώρευση κυκλοφορίας-πιθανό ατύχημα).
    Φυσικά και ο προαστιακός σιδηρόδρομος πρέπει να γίνει, τα Γιαννιτσά είναι η μοναδική πεδινή πόλη σε όλη τη Κεντρική Μακεδονία,που δεν έχει τρένο.Θα διευκολύνει όλους και τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.